MatlagetNordpå Det Norske Måltid 2012

Nordpå ble Årets matlag i Det Norske Måltid

Matlaget Nordpå vant konkurransen om tittelen Årets matlag 2012 i Det Norske Måltid. – Dette er fantastisk, nå skal vi feire på ekte nordnorsk vis, sa Tommy Dalheim, en av de tre på laget. Matlaget Nordpå besto foruten driftssjef Dalheim fra Nordlaks AS av kokken Gunnar Jensen fra vertshuset Skarven i Tromsø og Åse Vøllestad fra Fylkesmannens landbruksavdeling i Finnmark.

Publisert

Matlaget Nordpå ble Årets matlag 2012. Her er vinnerne Åse Vøllestad, Gunnar Jensen og Tommy Dalheim. (Foto: Hanne Sirnes/Det Norske Måltid)

Finalen i Det Norske Måltid 2012 ble arrangert i Stavanger konserthus denne helgen. Festforestillingen gikk som halvannen times sending søndag kveld på TV 2.

Under finalen i Stavanger konserthus konkurrerte de fem regionene Vestpå, Sørpå, Østpå, Midti og Nordpå om å lage den beste maten ut fra regionens råvarer.

Utpekt som favoritt

Det kom frem allerede før desserten at det hadde utpekt seg en favoritt hos juryen. Spenningen var stor da Bent Stiansen var klar til å annonsere vinnerlaget, og da Nordpå ble utropt som vinner brøt jubelen løs fra et feststemt publikum i Stavanger konserthus.

– Vi var aldri i tvil, Nordpå-laget leverte jevnt på toppnivå hele veien, det var 3 x 19,5 fra alle de fire dommerne. Vellaget og smakfull mat basert på utsøkte råvarer gjorde utslaget, sa Bent Stiansen om Årets matlag 2012.

Dommerpanelet uttrykte stolthet over hva matlagene hadde prestert under stort press under den TV-sendte finalen. Dommerne under matkampen var: Arne Brimi, Bent Stiansen, Halvor Heuch og Wenche Andersen.

Vinnermenyen

Dette er vinnermenyen fra Matlaget Nordpå:

Forrett: Kongekrabbe fra Bugøynes med brokkolikrem, sprø brokkolistilk, akevittsyltet småløk, tangkapers, løkkrem og kongekrabbesaus.

Hovedrett: Multeglasert ytrefilet av rein fra Varanger vilt, bakte beter, gulrotkrem, tyttebærgelé, syltet kantarell ”Skierri”, gulløye fylt med røkt reinhjerte og kremet viltsaus.

Dessert: Blå Vägen fra Straumbotn Gård med gulrotsyltetøy, rugstrø, honningkarse og løksirup.

Les også: Årets øl kommer fra Flåm og Årets ølinnovasjon fra Drammen

Det Norske Måltid

Det Norske Måltid er et samarbeidsprosjekt som involverer en rekke aktører i hele måltidsnæringen. Prosjektet har som mål å synliggjøre lokale og regionale råvarer, skape stolthet og formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning. Det er Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Stiftelsen Norsk Matkultur som står bak prosjektet Det Norske Måltid.

Les mer på www.detnorskemaltid.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS