Ordførere Lyon Espelid Hovig Frokost

Norsk frokost over gjennomsnittet i Lyon

Østers og Salma fra Bømlo, Sterlingkveite fra Hjelmeland og norsk sild gikk ned på høykant da Sunnhordland, Hordaland, Rogaland og Stavanger Kommune sammen inviterte til norsk frokost i Lyon i dag.

Publisert

Fra venstre Wenche Tislevoll, ordfører i Fitjar, Liv Kari Eskeland, ordfører i Stord, Odd Harald Hovland, ordfører i Bømlo, Ingrid Espelid Hovig, Tom-Christer Nilsen, fylkesordfører i Hordaland,Helge André Njåstad, ordfører i Austevoll og Ruth Grethe Østebøvik Eriksen, ordfører i Sveio.

Frokosten som er blitt en tradisjon under Bocuse d’Or i Lyon er et viktig møtested for å bygge relasjoner og profilere norsk sjømat i Frankrike. Representanter fra franske dagligvarekjeder og finere restauranter møtte norske kokker, måltidsnæring og premissleverandører til en norsk frokost.

Over gjennomsnittet

Frokosten var nok litt over gjennomsnittet for både fransk og norsk standard, med østersen ”Vesters” fra Bømlo, Sterlingkveite fra Hjelmeland, sild og Salmalaks tilberedt av Ryfylkekokken Frode Selvaag og kjøkkensjef Frode Alræk fra Søtt og Salt i Bergen.

Gjestene fikk også smake spesialiteter fra Lyon.

Norsk sjømat

– Det er veldig fint å være her med to supre sjømatprodukter fra Bømlo. Flatøstersen ”Vesters” fra Bømlo er avlet på den gode gamle måten, og er en sjeldenhet i Europa som blir svært godt mottatt. Bømlo er sentrum for norsk flatøsterproduksjon. Salma er etter hvert godt kjent blant matelskerne, sier ordfører i Bømlo, Odd Harald Hovland.

For å toppe smaksopplevelsen av østersen ble det servert en norsk fruktmost av stikkelsbær og gravensten, kalt Vår fra Tine.

Vestlandssamarbeid

– Denne frokosten er et ekte godt norsk vestlandssamarbeid, og Rogaland har en liten bit av Salma siden den også kommer fra anlegg i Ryfylke. Dessuten er vi veldig stolte av Sterlingkveiten fra Hjelmeland, sier varaordfører i Stavanger, Bjørg Tysdal Moe sammen med fylkesordfører i Hordaland Tom Christer Nilsen.

– For meg var det også et høydepunkt å treffe en annen askøyværing, Ingrid Espelid Hovig, sier Nilsen.

Ørjan Johannessen fra Austevoll er favoritt før det uoffisielle kokke VM Bocuse d’Or, og Sunnhordland har sammen med den berømte Salmalaksen fra Bremnes egen stand under den store Sirha-messen.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS