IngierstrandBad

Nytt liv på Ingierstrand med Fursetgruppen

Ingierstrand Bad er pusset opp for 50 millioner kroner. Restaurantbygget på Ingierstrand ble fredet av Riksantikvaren i august. Nå har Oslo kommune som eier, restaurert bygget og satt det i stand slik restauranten fremsto i 1934 med originale farger og materialbruk. 1. mai overtar Fursetgruppen driften av restauranten, som nyåpnes til sommeren.

Publisert

Slik blir restauranten på Ingierstrand etter restaureringen. (Illustrasjon: Diizgroup)

Administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther, mener Ingierstrand har et stort potensial til igjen å bli et populært utfartssted om sommeren.

Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen. (Foto: Arkiv)

Vi synes det er en kjempeperle og klarer vi å få til et godt tilbud, så tror vi folk vil komme. Vi skal nå arbeide med konseptet som vi håper vil favne alle, sier Sæther til Østlandets Blad.

Fursetgruppen vil overta driften rundt 1. mai, og restauranten skal i utgangspunktet være åpen fra ca. 15. mai til 15. september.

Funkisbygg

Anleggene i funkisstil på Ingierstrand ble tegnet av arkitektene Ole Lind Schistad og Eivind Moestue i 1931 på oppdrag fra familien Ingier. Første byggetrinn med stupetårn, omkledningsanlegg, friluftsservering og administrasjonsbygning, sto ferdig i 1933, andre med restauranten og sentralkiosken i 1934. Tomta som er på 2.00 mål, ble solgt til Oslo kommune i 1936 for 1,8 millioner kroner, skriver Oblad.no.

Les hele saken på Østlandets Blads nettsider

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS