Nesheimtunet

Ønsker velkommen til brudesuite i siloen i Berlin

Mer ekte bonderomantikk går det vel ikke an å få, hvis et nygift par tilbringer bryllupsnatten i en suite i siloen. Det er på Nesheimstunet denne lykkeopplevelsen er gjort mulig.

Publisert

Elisabeth og Bjørn Steinar Nesheim i Berlin.

Eiendommen har vært i familien Nesheims eie siden 1400-tallet, og den eldste bygningen er fra 1600-tallet. Dagens eiere setter sin ære i bruke materialer som har ”levd før” når de restaurerer og bygger om. Det gamle fjøset er restaurert med materialer fra den gamle sardinfabrikken i Ølen som var over 100 år gammel da den ble revet i 2011.

- Taksperrene fra fabrikken er gulvbord på låvebroa,- sutaket og tak-knekter er blitt bokhyller og rekkverk, og til og med billedrammer! Skifertaket fra Solfonn hotell er både tak og heller på gulvet inne, forteller Elisabeth Nesheim som er frue på gården.

Lokal mat

- Gamle vinduer fra arbeiderboliger til Sauda smelteverk er brukt flere steder etter nennsom restaurering. Gamle separatorskåler fra meieri er brukt til taklamper,- likeens eggekorger fra hønsehuset! Vi har gammelt og nytt i skjønn forening, TV programmet "Grand Design" har vært til stor inspirasjon, sier Elisabeth.

Hun og mannen Bjørn Steinar serverer bl.a. eplemost fra Grønvik Gård som fikk trær fra Tyskland i 1780-1790. Lokal mat er viktig og hun bekrefter at det feires bryllup på gården. – Brudesuiten er spesiell, og vi håper at mange vil få en lykkelig bryllupsnatt i den ombygde siloen, sier Elisabeth Nesheim.

Les også: Norsk ost slår an i Berlin

Suksess i Berlin

Denne uka har de vært vertskap hos FjordNorge på Grüne Woche og fortalt om konseptet sitt til det tyske publikum med stor suksess. I tillegg har de presentert sine egne smaksprøver med egenproduserte hjorteboller og hjortepølser fra Skakke foredling i Etne.

Det er NCE Culinology og Måltidets Hus som koordinerer deltakerne fra Fjord Norge. Fra Rogaland deltar også; Köhler-Paviljongen, Mikals Laks, Jæren Hotell, Region Stavanger og Visit Haugesund & Haugalandet AS.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS