Lyon norsk stand

Stor interesse for NCE Culinologys nettverksarena i Lyon

Med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i spissen setter Norge seg på kartet som kulinarisk nasjon under Bocuse d’Or og Sirha-messen 27.01-30.01 i Lyon. Hun får følge av over 10 ordførere fra kommuner og fylker. Kokken Ørjan Johannessen fra Austevoll, som vant Bocuse d’Or Europe i 2012 skal konkurrere sammen med Julie Ekse Jenssen om å vinne gullet.

Publisert

Morten Rathe (til høyre) på den norske standen i Lyon under Sirha-messen.

Han er storfavoritt før konkurransen. Klyngeorganisasjonen NCE Culinology står som arrangør for norsk nettverksarena Lyon med en rekke arrangementer før og under konkurransen.

Les også: Statistikken sier norsk GULL

Les også: Medaljeoversikt Bocuse d'Or gjennom tidene

En rekke profiler på plass

Den norske standen er designet av Eker design, og de to kokkene Morten Rathe og Magne Christensen fra Gastronomisk Institutt styrer kjøkkenet med en rekke profiler på gjesteplass: Arne Brimi, Harald Osa, Heidi Bjerkan (Slottet), Elise Liland (Slottet), Christoffer Haatuft (Per Se), Anders Isager (Norsk Sjømatsenter) og Raymond Grimstad (Norsk Sjømatsenter).

"

Flere tidligere deltakere og vinnere er også i Lyon, ledet av ingen ringere enn Eyvind Hellstrøm, Bent Stiansen (Bocuse 1993) og Charles Tjessem (Bocuse 2003). Ordførerdelegasjonen ledes av fylkesordfører i Hordaland Tom Christer Nilsen og fylkesordfører i Rogaland Janne Johnsen.

Blant selskapene som bidrar til nettverksarenaen er:

Bryggeriforeningen

Figgjo

Fiskeri og kystdepartementet

Gastronomisk Institutt

Kinn Bryggeri

Marine Harvest

Norges sjømatråd

Nøgne Ø

Rogaland Fylkeskommune

Stavanger kommune

Sundbytunet

Tine

Ægir Bryggeri

Bocuse d’Or

Det uoffisielle VM for kokker som arrangeres annet hver år i Lyon. Blant tidligere medaljevinnere er:

Gull: Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem, Geir Skeie

Sølv: Lars Erik Underthun, Tom Victor Gausdal

Bronse: Odd-Ivar Solvold, Gunnar Hvarnes

Sirhamessen

Over 2200 utstillere og med over 160.000 besøkende fra 26 – 30 januar 2013

Storhusholdningsmessen er rammen rundt kokke-VM Bocuse d’Or

Det er ventet over 1000 nordmenn til Lyon for å besøke messen og følge konkurransen

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS