Horecaomslag 0313

Nytt Horeca på vei til abonnentene

Årets tredje utgave av Horeca i 2013 er nå på vei til abonnentene. Store deler av dette nummeret er viet øl.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 3 2013. (Foto: Colourbox/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Øltrenden bare fortsetter. I løpet av de siste årene har det dukket opp stadig flere mikrobryggerier og øltyper, samtidig som de store og mer garvede bryggeriene har vært i sterk utvikling. Vi har sett nærmere på noen av bryggeriene, på trendene, på produktutvikling og nye produkter, samt besøkt pilsens hjemland – Tsjekkia.

Les mer i Horeca nummer 3 2013

Aker Brygge

To av de mer kjente og eldste serveringsstedene på Aker Brygge blir nye i løpet av våren. DS Louise Restaurant & Bar ble stengt i oktober, og gjenåpnet i ny drakt nå i mai. Samtidig skifter Café Albertine kjønn og blir til Albert Bistro.

Alt skjer i forbindelse med en stor oppgradering av Aker Brygge. Hele området skal revitaliseres i perioden 2012 til 2015.

Bli abonnent på Horeca her

Gastronomi utenfor allfarvei

Samboerparet Julie Dahl og Jonas Ruud-Lund har skapt et lite gourmetsted, en gårdsbutikk og et sjarmerende overnattingssted ved Osensjøen i Åmot i Hedmark.

De ønsker å gjøre gjestene overrasket over hvor god mat som serveres. Ingen skal dra fra Valmsnes Gård med en følelse av «at dette kunne jeg ha laget selv hjemme».

Les mer i Horeca nummer 3 2013

Typebedrift

De lager maten fra grunnen og bruker penger for å holde på de flinke folkene. Det gir resultater for Esmeralda i Tønsberg, som er vår typebedrift denne gangen.

– Vi bestemte oss for å heve servicenivået og satse ekstremt mye på kvaliteten, sier eierne og driverne.

Bli abonnent på magasinet Horeca nå

Mer canadisk vin

I det forrige nummeret innledet vi en liten serie om canadisk vin. Her kommer den siste artikkelen: Eiendomsutvikleren Jim Wyse kjøpte som 55-åring en nedlagt vingård. 20 år etterpå produserer Burrowing Owl 360 000 flasker kvalitetsvin, lokker med vinutsalg og prøvesmaking, luksuriøs overnatting og gourmetrestaurant.

Rom-historien

Historien om rom startet med en plante kjent blant botanikere som Saccharum Officinarum – eller sukkerrør på norsk. Les mer om rom-historien i dette nummeret.

Videre kan du lese om Bonerowski Palace i Krakow, som regnes blant de bedre hotellene i Polen, om den nye trenden Street Food, om grappa – som nesten kan betegnes som «italienernes akevitt», og om vaktselskapet PSS Securitas.

Portrettet i dette nummeret fant vi selvfølgelig i ølverdenen: Sigrid Strætkvern kan betegnes som ølets glade dame!

Les mer i Horeca nummer 3 2013

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Horecatrender, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS