Geir Skeie Brygga11

Åpner sin andre restaurant etter påske

I begynnelsen av april åpner Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie sin andre restaurant. Han har hatt suksess i Sandefjord med Brygga 11. Onsdag 10. april åpnes Brygga 11, Geir Skeie avd. Stord for gjestene - med et lederteam med bred erfaring. Denne uka installeres kjøkkenet i lokalene på Leirvik på Stord.

Publisert

Geir Skeie åpner sin andre restaurant, denne gangen på hjemlige trakter, på Stord. (Foto: Morten Holt)

Men allerede lørdag 6. april blir det åpningsfest i lokalene, melder Skeie i en pressemelding.

Brygga 11, Geir Skeie avd. Stord, ligger i nyoppussede lokaler ytterst på Sunnhordlandskaien på Leirvik, og retter seg mot fastboende, gjennomreisende og båtturister. Det er GSE Sandvik som eier bygget, og selskapet går også inn som 50 prosent eiere i den nye restauranten.

Dette er teamet

Lederteamet på Brygga 11, Geir Skeie, avd. Stord. Fra venstre Stefano Pagini, Geir Skeie, Kåre André Hjartholm og Siri Sgdestein. (Foto: Brygga 11s Facebook-side)

Teamet i den nye restauranten er imponerende:

Restaurantsjef Stefano Pagani har erfaring fra de verdenskjente restaurantene Fat Duck i England og El Bulli utenfor Barcelona (restauranten er nå nedlagt), begge med tre Michelin-stjerner. Pagani har i flere år også arbeidet som sommelier for Terje Ness i Oslo.

Kjøkkensjef Kåre André Hjartholm ble i 2012 kåret til Årets Sjømatkokk, og har vært soussjef for Skeie på Brygga 11 i Sandefjord siden oppstarten i 2010.

Siri Agdestein er daglig leder. Agdestein kjenner Stord-samfunnet godt etter å ha vært restaurantsjef for Fengselet Mat og Vinkjeller, og har erfaring fra flere anerkjente restauranter i Europa.

Butikksjef med hovedansvar for råvarer blir den erfarne fiskehandleren Frode Pletten, som tidligere har drevet fiskemottak på Stord i 18 år.

Les egen sak om Frode Pletten her

Konseptet

"

Dette skal være en restaurant for alle, sier Geir Skeie. (Foto: Morten Holt)

Matkonseptet til Brygga 11, Geir Skeie avd. Stord, vil konsentrere seg rundt retter med hovedfokus på sjømat, men Skeie røper at det også vil bli plass til innslag av kjøtt på menyen.

– Drikkekartet blir det største på Stord, og vil ha et godt og variert utvalg i alle prisklasser. Restauranten vil i størst mulig grad bruke lokale råvarer, og vil ha egen fiskebutikk. Her vil kundene kunne kjøpe helt fersk fisk – eller tilbehør tilberedt av kokkene i restauranten, opplyser Geir Skeie.

Den nye restauranten på Stord vil i motsetning til restauranten i Sandefjord, som er stengt deler av året, ha åpent hele året rundt, og Skeie understreker at det skal være en folkelig restaurant.

– Det skal være en restaurant for alle, sier den tidligere Bocuse d’Or-vinneren.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS