Berlin

Berlin er den nye påskefavoritten

Storbyferie er i vinden hos nordmenn som skal på påskeferie og i år seiler Berlin opp i tet på listen over hvor vi helst vil reise i denne høytiden. Som en av Europas mest spennende storbydestinasjoner får du en annerledes opplevelse med rikt kulturliv – kun halvannen time unna. I fjor var Berlin på niendeplass på listen, nå har den tyske hovedstaden tatt steget helt opp på andreplass - bak urokkelige London.

Publisert

Berlin.

Tall fra Expedia.no viser at det er London, Berlin og Paris som ligger øverst på listen over nordmenns påskefavoritter. Berlin seiler opp fra fjorårets niendeplass og dytter det lenge populære New York et stykke ned på listen. Administrerende direktør Charlotte Gogstad i Expedia.no forteller at Berlin har mange uoppdagede perler å by på.

Kontraster og opplevelser

Charlotte Gogstad i Expedia.

– Det finnes mange kontraster og spesielle opplevelser i Berlin. Byen er knyttet sammen med et nettverk av elver og kanaler, og har faktisk flere broer enn det finnes i Venezia. I påsken starter også sesongen for de mange elvecruisene, som er en fantastisk og uvanlig måte å oppleve en by på, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Til sammen har Berlin over 1700 broer, og tilbyr en rekke ulike cruise man kan velge mellom. Blant annet kan man dra på sightseeingturer som tar deg gjennom historien til byen.

Kulinariske opplevelser og loppemarked

Etter en lang dag med sightseeing og mange inntrykk er det viktig å gå ut og nyte en god påskemiddag. I en storby som Berlin er det mye å velge mellom, og er du ute etter helt annerledes spisesteder er du på rett sted.

– Restauranten Spreearche ligger litt utenfor sentrum, men er absolutt verdt å ta turen til. For å komme hit drar du først gjennom Spreeetunnel i Friedrichshagen, svinger til høyre og ringer på klokken etter 300 meter. Her venter du til en båt kommer og henter deg til restauranten som er et flytende trehus. Ferskere fisk får du ikke, og lunsjen her er virkelig en opplevelse, forteller Charlotte Gogstad.

Den lave eurokursen gjør også sitt for at du får mer ut av pengene når du reiser hit. Er du ute etter et virkelig godt kupp anbefaler Gogstad å ta turen til loppemarkedet i Mauerpark.

– På søndag ettermiddag kan det anbefales å ta turen til Mauerparks loppemarked, som er i det historiske området Prenzlauer berg. Her kan du shoppe mens du synger med i den ukentlige karaokefestivalen som de også har på søndager, sier Gogstad.

Gamle favoritter fortsatt populære

London og Paris er som tidligere også svært populært, og ligger på henholdsvis første og tredjeplass over byer vi vil reise til i påskehelgen. Også Roma og Praha klatrer litt oppover listen fra i fjor til femte- og sjetteplass i år.

– Praha er en av Europas vakreste hovedsteder og øker stadig i popularitet, både i påsken og ellers gjennom året. Byen kan tilby en unik blanding av historie, shopping, kultur og vakre bygninger. Her kan du blant annet besøke Praha-borgen, hvor kabelbanen tar deg opp til slottet og du kan ta en rolig spasertur på en av de mange turveiene. Slik får du med deg mest mulig av det vakre området, forteller Gogstad.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS