The Thief Rom 615 (21)

God seng er like viktig som beliggenhet

Reisebyråkonsernet VIA Egencia har spurt sine norske kunder om hva som er viktigst når de skal velge hotell. 17 600 forretningsreisende har svart. For første gang er en god seng omtrent like viktig som sentral beliggenhet. Deretter følger en god frokost og gratis internettilgang.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Det sies at beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet er det tre viktigste suksesskriteriene for et hotell. Og VIA Egencias undersøkelse bekrefter at beliggenhet er viktig, men at en god seng for første gang er omtrent like viktig.

Beliggenhet og god seng

– Beliggenhet er vinneren også i år, men med knappest mulig margin. En god seng har blitt stadig viktigere de siste årene og er nå like viktig som beliggenheten. Dette er noe norske hoteller bør merke seg, sier administrerende direktør i VIA Egencia Norge, Rune Feltman.

Og kanskje bør hotellene legge mer vekt på å tilby en god seng.

Rune Feltman.

Hotellene har de siste årene satset stort på frokosten. Kanskje er tiden moden for å satse mer og snakke mer om sengen. Jeg tror kanskje ikke den norske hotellgjesten har behov for en putemeny, men det kan jo være andre grep man kan gjøre, fortsetter Rune Feltman.

Gratis Internett

Gratis internettilgang er også blitt viktigere, selv om frokosten fortsatt har bronseplassen.

– Undersøkelser viser at gratis internettilgang er viktigere enn frokosten for de fleste europeere, men våre tall viser at Nordmenn prioriterer annerledes. Det har nok å gjøre med at nordmenn er vant til å spise en solid frokost, samtidig som at gratis internett tas litt for gitt, forteller Feltman.

Totalverdien er viktigst

Pris kommer nederst på topp-fem listen, som i følge VIA Egencia skyldes at norske forretningsreisende er opptatt av totalverdien, og ikke bare prisen på selve hotellrommet.

Det hjelper lite med en lav pris på selv hotellrommet dersom det medfører ekstra høye drosjeregninger. Eller hvis sengen har tatt fra deg nattesøvnen. Det dreier seg tross alt om å ha det beste utgangspunktet for en god arbeidsdag, sier Feltman.

Topp-5 over hva som er viktigst i valg av hotell

1) Beliggenhet

2) God seng

3) God frokost

4) Gratis internettilgang

5) Pris

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS