Ferie Hellas, Kreta - foto iStockphoto

Kreta tilbake på topp

Den økonomiske krisen i Hellas skremte vekk de norske turistene i 2012, men nå vil vi tilbake igjen. Den greske øya Kreta har i år gjenerobret sin posisjon som favoritten blant nordmenn og forviser dermed Mallorca fra førsteplassen på listen over reisemål som bestilles mest sommeren 2013.

Publisert

Kreta. (Foto: iStockphoto)

Kreta øker med 55 prosent sammenlignet med i fjor, og klatrer dermed fra en tredje til en førsteplass på topplisten over de mest populære reisemålene. Antalya i Tyrkia endte på tredjeplass på listen, Rhodos er nummer fire, mens Bangkok kom på femteplass.

Sammenlagt har sommerreisene utenlands økt med 20 prosent sammenlignet med fjoråret, og det er storbyene som øker aller mest (56 prosent). Her er det Bangkok som topper listen, melder reisebyrået Ticket.

Kreta er igjen nordmenns favoritt, melder Ticket.

Vakker natur og deilige strender

– Veldig bra å se at vi igjen ønsker å reise til Hellas, og fremfor alt Kreta. Øyas klare blå vann, vakre natur og deilige strender gjør det vanskelig for oss å stå i mot, sier Ellen Wolff Andresen, som er markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Vi hadde en regnfull og grå sommer i 2012, og dette kan til en viss grad være en årsak til at bestillingene øker. Tickets undersøkelse viser at den våte sommeren i 2012 har påvirket bestillingsmønsteret foran sommeren 2013 for hver femte nordmann (19 %). Blant disse oppgir 10 prosent at de bestemte seg for å reise utenlands for å være sikker på å få sol og varme i sommer, og fire prosent har bestilt sommerreisen tidligere i år enn i fjor på grunn av det dårlige været.

Vil til storby

Men det er ikke bare sol og bad som vi ønsker oss. Stadig flere velger å tilbringe sommerferien i en storby. I år slår bestillingene til storbyer alle rekorder med en økning på hele 56 prosent sammenliknet med sommeren i fjor.

Bangkok topper listen over de mest bestilte storbyene denne sommeren, men herfra reiser nok de fleste videre til typiske sol- og badeferier. London blir stadig mer populær, og byen klatrer fra en sjette til en andre plass på topplisten over de storbyer som vi helst vil besøke denne sommeren. Barcelona går ned en plass sammenliknet med 2012, og ligger nå på tredjeplass mens New York beholder sin fjerdeplass.

10 på topp destinasjon

1. Kreta, Hellas (3) 2. Palma de Mallorca, Spania (1) 3. Antalya, Tyrkia (2) 4. Rhodos, Hellas (4) 5. Bangkok, Thailand (10) 6. Split, Kroatia (7) 7. Barcelona, Spania (6) 8. Kypros, Kypros (5) 9. Las Palmas, Spania (11)10. Bourgas, Bulgaria (8)

10 på topp storby

1. Bangkok, Thailand (10) 2. London, England (6) 3. Barcelona, Spania (2) 4. New York, USA (4) 5. Nice, Frankrike (3) 6. Orlando, USA (11) 7. Alicante, Spania (9) 8. Split, Kroatia (7) 9. Palma de Mallorca, Spania (5)10. Miami, USA (12)

10 på topp sol og bad

1. Kreta, Hellas (3) 2. Palma de Mallorca, Spania (1) 3. Antalya, Tyrkia (2) 4. Rhodos, Hellas (4) 5. Kypros, Kypros (5) 6. Split, Kroatia (7) 7. Bourgas, Kroatia (6) 8. Las Palmas, Spania (8) 9. Golden Sands, Bulgaria (9)10. Santorini, Hellas (12)

Pressemelding

Powered by Labrador CMS