IKEA Colourbox (2)

Nå satser Ikea på hotelldrift

Nå skal sannelig Ikea satse på hotelldrift. Eiendomsselskapet til Ikea, Inter Ikea, starter nemlig billighotellkjeden Moxy Hotels i samarbeid med den amerikanske hotellkjeden Marriott. Planen er å etablere 150 hoteller de kommende 10 årene.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Moxy er en forkortelse for hotellkjeden Mariott og xy-generasjonen, og skal være et sted å sove for den unge, hippe turisten med begrenset med penger i lommeboka.

10 milliarder skal investeres

Ikea skal investere 10 milliarder kroner i hotellprosjektet, men det skal ikke tas i bruk verken Ikea-design eller –møbler i hotellene. Det blir imidlertid vektlagt enkle, praktiske løsninger i hotellene for å senke kostnadene. Det fører til en lav rompris for gjestene – anslagsvis rundt 50 Euro.

Planen er nemlig at det skal koste under 300 000 kroner å bygge opp hvert rom, noe som er svært lavt sammenlignet med «vanlige» hotellrom.

Modulbaserte rom

– Med en byggetid på seks måneder kan vi rulle ut denne kjeden på rekordtid. Alt er modulbasert og skalerbart fra 170 til 500 rom. Badene kommer ferdige fra fabrikken, mens resten av rommet kommer flatpakket. Men det er viktig å understreke at Inter Ikea er en ren investor i dette, sier Harald Jacobsen i Nordic Hospitality, til Dagens Næringsliv

Jacobsen er eier i Nordic Hospitality, som skal etablere og drive konseptet i Europa.

På let etter tomter

Inter Ikea er nå på jakt etter gode tomter i Europa. Det letes spesielt etter tomter i nærheten av offentlige parker, flyplasser og jernbanestasjoner.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS