Tax free COLOURBOX4249573

Nordmenn kjøper mest alkohol

Når skandinavene er på reise er det forskjell på hva vi spanderer på oss i flyplassbutikkene. Mens nordmenn og svensker kjøper alkohol i stor stil, foretrekker danskene skjønnhetsprodukter som parfyme og kosmetikk.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

For mange starter ferien allerede ved ankomsten på flyplassen, og det betyr som regel at bankkortet blir dratt litt oftere enn normalt. Men det er ikke de samme varene skandinavene kjøper, for mens nordmenn og svensker velger alkohol, er det parfyme og kosmetikk danskene legger i kurven. Det viser nye tall fra en undersøkelse som Epinion har gjennomført for Expedia.no.

– Det er interessant å se hvor stor forskjell det er på hva skandinavene foretrekker å kjøpe på flyplasser. Hele fire av ti av nordmenn, og nesten like mange svensker, kjøper alkohol – mens det samme kun gjelder 14 prosent av danskene. En stor del av årsaken skyldes nok de markant høyere alkoholprisene i Norge, forklarer administrerende direktør Charlotte Gogstad hos Expedia.no.

Derimot foretrekker over tre av ti dansker å kjøpe parfyme og kosmetikk, etterfulgt av sjokolade og mat. Nordmenn og svensker har parfyme og kosmetikk på andreplass, med søtsaker på tredjeplass.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS