Årets kake vinner 2012

På let etter Årets Kake

Nå skal Årets Kake 2013 i Norge kåres. AS Pals, TINE Ingrediens, Callebaut og BKLF (Baker- og Konditorbransjens Landsforening) har gått sammen for å finne frem til den beste kaken. Nå blir det regionale finaler, før årets beste kake skal kåres på BKLFs landsmøte 24. august. Ønsker du å melde deg på konkurransen, er fristen fredag 22. mars.

Publisert

Slik så vinnerkaken ut i 2012. Nå er arrangørene på let etter kandidater til å lage Årets Kake 2013.

– Vi oppfordrer personer ansatt i bakerier, konditorier, horecabransjen og elever på videregående skoler til å melde seg på. I regionfinalene får deltakerne to timer til rådighet. Det vil bli lagt vekt på utseende, smak, smidighet, kreativitet og salgbarhet, opplyser salgssjef Jon Nordbø i Tine Ingrediens.

Tema vinter

Denne kaken endte på andreplass i fjorårets konkurranse.

Temaet for Årets Kake 2013 er «vinter». Deltakerne skal lage en kake for åtte personer i to eksemplater, én til utstilling og én til bedømming.

Kaken skal ha en rasjonell fremstilling. Kandidaten velger selv utforming, høyde, innhold og oppsats. Begge kakene skal presenteres på eget fat.

Dette må brukes i kaken: Callebaut eller Cacao Barry-sjokolade, minst et meieriprodukt fra TINE og minst en type Pals mandelmasse.

Tidsplan

Fristen for å melde seg på konkurransen er satt til fredag 22. mars. Påmelding skjer til borghild.stenbro@pals.no.

Deretter blir det innledende regionkonkurranser på følgende steder:

Tromsø – Breivika vgs., 9. april

Slik så kaken som ble nummer tre i 2012 ut.

Trondheim – Ladejarlen vgs., 11. april

Bergen – Sandsli vgs., 16. april

Stavanger – Godalen vgs., 18. april

Kristiansand – Tangen vgs., 23. april

Oslo – Etterstad vgs., 24. april

Premiering

I hver region vil det kåres en første-, andre- og tredjeplass, men kun vinneren går videre til finalen på BKLFs landsmøte i august. Der skal den endelige landsvinneren kåres.

Vinneren av landsfinalen vinner er sjokoladekurs for to personer hos sjokoladeprodusenten Callebaut. Sølvvinneren får 3000 kroner, mens bronsevinneren får 1000 kroner.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS