Scandic flagg nett

Scandic utfordrer hotellbransjen

Scandics konsernsjef Anders Ehrling oppfordrer den nordiske hotellbransjen til å bli mer miljøvennlig. – Bransjen bør blant annet benytte Earth Hour som en anledning til å kvitte seg med sine gamle glødelamper og i stedet bruke lavenergi- eller LED-pærer, sier Ehrling.

Publisert

Scandic bruker allerede i dag 80 prosent lavenergi- og LED-pærer på sine hoteller, og kommer i løpet av 2014 utelukkende å bruke miljølyspærer.

Hvert eneste Scandic-hotell har i snitt om lag 7000 lyspærer og andre lyskilder. Det betyr at hotellkjeden bruker 1 million pærer og lyskilder på sine 156 hotell.

Anders Ehrling, konsernsjef i Scandic.

Økonomisk og miljøvennlig

– Miljøtanken og økonomisk overskudd kan helt utmerket forenes, og vi trenger flere som innser det. Derfor utfordrer jeg hele bransjen til å gjøre sitt for et mer miljøvennlig samfunn. Det å bytte ut gamle glødelamper innebærer i første omgang en høyere kostnad, men de nye miljøvennlige pærene varer lenger og bruker mindre elektrisitet slik at det over tid blir både en økonomisk og miljømessig gevinst, sier Anders Ehrling, konsernsjef i Scandic.

Åpner miljøvennlig hotell

Et godt eksempel på Scandic sin beviste satsing på miljø er at de i 2014 åpner det som Scandic selv sier er verdens mest miljøvennlige hotell – på Lerkendal i Trondheim. Hotellet vil ved hjelp av moderne teknologi samt miljøbesparende byggteknikk klare å kun bruke 50kWh per m2, noe som er betraktelig mindre enn andre ”miljøhoteller”. I dag bruker et ”miljøhotell” et sted mellom 140 og 170 kWh per m2.

Scandic vil markere Earth Hour lørdag 23.mars mellom 20.30 og 21.30 ved å redusere bruken av energi mest mulig på sine 156 hoteller i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, Nederland og Belgia. Hotellkjeden oppfordrer også sine 6600 ansatte til å skru av lys og annen teknisk utstyr i sine hjem for å markere miljøtimen.

Miljøfotavtrykket til Scandic blir mindre

Scandics bærekraftrapport for2012 viser at hotellkjeden fortsetter å kutte bruken av vann og elektrisitet, produserer mindre avfall og slipper ut mindre kulldioksid. Dette er områder hvor et hotell setter miljøfotavtrykk og som er viktige for vårt miljø og klima. Scandic har siden 1996 målt sitt miljøavtrykk, hver eneste måned og på hvert eneste hotell.

– Vann, energi, avfall og kulldioksidutslipp er områder som hotellet kan påvirke gjennom styrte innkjøp, teknisk utstyr og medarbeidernes handlinger. Vi satser på opplæring, bedre rutiner og smartere innkjøp for å gjøre miljøfotavtrykket så lite som mulig. Vi har som mål at vår egen virksomhet ikke skal slippe ut CO2 innen 2025, forteller bærekraftansvarlig Inger Mattsson i Scandic.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS