Tim Wendelboe 2

Wendelboe-kaffe på Noma

Fra før serveres Tim Wendelboes kaffe på Maaemo, som nå kan regnes som Norges beste restaurant – etter å ha fått to stjerner i Guide Michelin og blitt kåret til Nordens beste i 2012 (Nordic Prize). Fra denne uka serveres også Tim Wendelboes kaffe på Noma i København.

Publisert

Tim Wendelboe. (Foto: Morten Holt)

Noma med René Redzepi i spissen, har blitt kåret til verdens beste restaurant tre ganger. Tim Wendelboe i Oslo blir ofte omtalt som en av verdens beste kaffebarer og -brennerier. Nå har de startet et samarbeid.

Kontakt med Nomas sommelierer

René Redzepi holdt et foredrag på Nordic Barista Cup i fjor der han lovet at Noma skulle sørge for å ha blant verdens beste restaurantkaffeserveringer. Og valget falt på norske Tim Wendelboes kaffe, melder Osloby.no.

– Mads Kleppe og John Sonnichsen, sommelierer på Noma, arbeidet tidligere på Bagatelle under Eyvind Hellstrøm, da vi leverte kaffe der. Jeg har holdt kontakten med dem, så det var vel naturlig for dem å spørre om jeg kunne hjelpe til med å løfte kaffeserveringen, etter at de hadde fått tillatelse fra René Redzepi, sier Wendelboe til Osloby.no.

Skal levere

– Det er en stor ære. Det er mange gode kaffebrennerier i Norden, så jeg setter stor pris på at Noma har valgt å samarbeide med meg og mitt team. Jeg vet at vi kan levere kaffe av høyeste kvalitet, og dette motiverer oss til å gjøre en enda bedre jobb både sammen med kaffeprodusentene på farmnivå, så vel som i brenneriet på løkka, sier Wendelboe til Osloby.no.

– Vi ønsker vel at Noma presenterer kaffen på lik linje med vinen og alle rettene som blir servert deres gjester. Kaffe er et jordbruksprodukt der smaken i koppen påvirkes av trevarianter som dyrkes, klima, jordsmonn og tilberednings- og foredlingsteknikker. Dette ønsker vi å få tydelig fram i smaken.

Også Maaemo

Tim Wendelboes kaffe er dermed representert på to av Nordens aller beste restauranter. Wendelboe står fra før for kaffeprogrammet på Maaemo i Oslo.

– På Maaemo blir kaffen servert som en egen rett og tilberedes ved bordet som kokekaffe. De ønsker å gi gjesten assosiasjoner av å være tilbake i naturen, rundt bålet med en kjele kaffe. Det fungerer ekstremt bra, og for meg er det en drøm å se at en restaurant løfter kaffeserveringen og gjør så mye ut av den. Maaemo er en liten restaurant, så formatet fungerer fint der, sier Wendelboe til Osloby.no.

– På Noma derimot, har de en helt annen logistikk. De er mer presset på tid og har ikke nok folk på gulvet til å kunne lage kaffen ved bordet. Derfor har de foreløpig bestemt seg for å lage kaffen i en håndbrygger og servere den ferdig ved bordene. Den metoden gir en veldig ren og klar kopp, og det passer perfekt inn med de rene smakene man blir servert på Noma, mener Wendelboe.

Les hele saken på Osloby.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS