Clarion Hotel Energy åpning
Clarion Hotel Energy åpning

Clarion Hotel Energy er åpnet

I dag, onsdag 20. august, åpnet Stavangers største konferansehotell Clarion Hotel Energy. Med 2850 kvm konferanse- og utstillingsplass og beliggenhet ved Stavanger Forum, har hotellet ambisjon om å revitalisere Stavanger som kongressby.

Publisert

Petter A. Stordalen under åpningen av Clarion Hotel Energy onsdag 20. august 2014.

Clarion Hotel Energy ligger vegg-i-vegg med DNB Arena på Stavanger Forum. Hotellet har 400 rom, 14 møterom og en konferansesal med plass til 1000 personer. Bygget som eies av Arthur Buchardt er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta, og klassifisert i energiklasse A. Hotellet skal nå driftes under Petter A. Stordalens og Nordic Choice Hotels' sitt varemerke Clarion Hotels.

Spektakulært konferansehotell, mener Stordalen

– Clarion Hotel Energy er nå regionens største og mest spektakulære konferansehotell. Det gjør at vi vil tiltrekke oss kongresser og konferanser som regionen hittil ikke har kunnet konkurrere om. Og ambisjonen vår er klokkeklart, med Clarion Hotel Energy skal vi posisjonere Stavanger som en kongressby i europeisk målestokk, sier styreleder og eier av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Elektrisk start

Hannes Lekestue sto for det musikalske innslaget, og Petter A. Stordalen tok aktivt del!

Clarion Hotel Energy kan allerede nå vise til gode resultater. Før første åpningsdag har hotellet omsatt for nærmere 40 millioner kroner, og salget for 2015 og 2016 ligger også foran skjemaet. I slutten av august skal hotellet være vertskap for den prestisjetunge ONS-konferansen.

– Clarion Hotel Energy tilfører Stavanger by en viktig dimensjon, spesielt innenfor konferansemarkedet. Med de siste års investeringer og utvikling av Stavanger Forum–området har vi nå en mulighet til å hevde oss blant de hvasseste storbyene i Europa. Vi er utrolig stolt av vår plass på «gullstripa», sier hotelldirektør Sigurd Lindland.

Stavanger Forum på Tjensvoll strekker seg fra Rogalands kunstmuseum til Clarion Hotel Energy. Til sammen er det investert over to milliarder kroner i utviklingen av området, som nå er Norges nest største messe- og konferanseområdet. Med åpningen av Clarion Hotel Energy øker konferanse-kapasiteten med hele ti prosent.

Mer enn et konferansehotell

Fra et av de nye rommene på Clarion Hotel Energy i Stavanger.

Clarion Hotel Energy er Clarion-kjedens siste tilskudd, og tilbyr en like varm atmosfære og hotellopplevelse som søsterhotellene Clarion Hotel Post i Gøteborg og Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Hotellets restaurantkonsept Kitchen & Table, signert den verdenskjente kokken Marcus Samuelsson, vil også her få en sentral plass i hotellet.

– Vi håper Clarion Hotel Energy blir en møteplass for lokalbefolkningen, og at Kitchen & Table blir et samlingspunkt hvor man spiser med familien, feirer milepæler og arrangere konfirmasjonen. Utenfor hotellet kommer det også en uterestaurant med storskjerm og god plass til hotellets naboer, sier hotelldirektør Sigurd Lindland.

Tidløst design

Fra Restaurant Energy.

Hotellets interiør og design er moderne og klassisk. Når gjestene ankommer hotellet, blir de møtt av 10 vakre naturfargede ”egg”, spesialdesignet av Arne Jacobsen i 1958 til det ikoniske SAS Royal Hotel i København, står side om side med de moderne modulsofaene ”Alphabet” signert Piero Lissoni. Man finner både klassiske og nye designikon på alle rom, og mange vil nok gjenkjenne lenestolen «Ro» - designet av stjerneskuddet Jaime Hayon, som har tatt designverdenen med storm de siste årene.

– Møblene vi har valgt har et tidløst design og god funksjonalitet, samtidig som de skiller seg ut i håndverksmessig utførelse og soliditet. Det var viktig at møblene passet godt inn iprosjektet og stod godt i forhold til den arkitekturen som Snøhetta har skapt, sier byggherre Arthur Buchardt.

Fakta Clarion Hotel Energy

Regionens største konferansehotell

Bygget er eid av Arthur Buchardt

Driftes under Petter A. Stordalens varemerke Clarion Hotels

Entreprenør: Hent

Byggherre for prosjektet: Madlaveien Invest AS

Arkitekt: Snøhetta AS

Fokus på miljø: Bygningen er klassifisert i energiklasse A og bygget er plassert i et område hvor fjernvarme- og fjernkjøling er utbygd og skal benyttes.

400 rom og 14 konferanserom

Storsal med plass til 1000 personer

Restaurantkonsept Kitchen & Table, signert den verdenskjente kokken Marcus Samuelsson

Designmøbler fra den anerkjente danske møbelprodusenten Fritz Hansen

Ligger vegg-i-vegg med DNB arena på Forum Stavanger

Pressemelding

Powered by Labrador CMS