Grand Hotel Oslo (5)
Grand Hotel Oslo (5)

Grand Hotel kåret til Norges ledende hotell

Lørdag 2. august mottok Grand Hotel i Oslo to priser under World Travel Awards i Athen. Hotellet ble kåret til «Norway`s Leading Hotel», og Christian Radich-suiten mottok prisen for «Norway`s Leading Suite».

Publisert

Grand Hotel på Karl Johans gate i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Med totalt fire nominasjoner og to priser befester Grand Hotel posisjonen som et av landets aller beste hoteller. I tillegg til de to prisene var hotellet nominert til «Norway`s Leading Business Hotel» og Norway`s Leading Spa Hotel. Disse kategoriene vant hotellet i henholdsvis 2013 og 2012.

Fredrikke Næss (Foto: Morten Holt)

– En viktig bekreftelse

World Travel Awards regnes som reiselivsbransjens Oscar, og prisutdelingen fant sted i Athen lørdag.

– Disse to prisene er en viktig bekreftelse på at arbeidet vi legger ned på hotellet blir lagt merke til og verdsatt. Vi har også de siste årene vunnet priser i World Travel Awards, men i år føler vi at vi har fått full uttelling. Det gjør oss selvsagt veldig stolte, sier administrerende direktør ved Grand Hotel, Fredrikke Næss.

Betydelig oppgradering

Christian Radich-suiten.

Grand Hotel har de siste par årene gjennomgått en betydelig renovering. Med dette har hotellet gitt det klassiske og historiske hovedstadshotellet en moderne oppgradering slik at det tilfredsstiller behovene til dagens gjesters behov. Samtlige av hotellets deluxerom og juniorsuiter er renovert, og i 2013 førte dette til at Grand Hotel også ble kåret til Europas ledende suitehotell av World Luxury Travel Awards.

Utsikt fra terrassen på Christian Radich-suiten.

– Grand Hotel er Karl Johans smykke. Utmerkelsen er en stor seier for hotellet, og en viktig anerkjennelse av det langsiktige og gode arbeidet som legges ned hver dag av alle som jobber på Grand Hotel. Dette ærverdige hotellet er unikt i norsk målestokk, og det finnes få slike hoteller også internasjonalt. Dette bekreftes nå av World Travel Awards, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

140 års historie

15. august 2014 er det 140 år siden Grand Hotel ble grunnlagt av Julius Fritzner. Hotellet som er bygget i klassisk stil med sitt karakteristiske klokketårn, fremstår som selve symbolet på et ærverdig, moderne hotell i verdensklasse. Hotellet er fullt av tradisjoner og historie, med Henrik Ibsen og Fridtjof Nansen blant de tidlige stamgjestene, og Nobelprisvinnere, rockestjerner og statsoverhoder som hyppige gjester.

– Det er viktig for oss å ta vare på historien. Den er sjelen til Grand Hotel. Allikevel har vi gjennom 140 år utviklet og fornyet oss i takt med tiden. Derfor fremstår hotellet i dag som et moderne, funksjonelt og luksuriøst hotell, med en helt unik historisk arv, sier Frederikke Næss.

Les mer på Grand Hotel på hotellets hjemmeside

Her kan du lese mer om Christian Radich-suiten

World Travel Awards

World Travel Awards ble etablert I 1993, og arrangeres i år for 21. gang. I dag er WTA internasjonalt anerkjent som det ultimate beviset på kvalitet, med vinnere som setter standard for hele bransjen. I 2013 var det mer enn 500.000 individuelle stemmer fra forretnings- og fritidsreisende som dannet grunnlaget for prisene.

Les mer om World Travel Awards her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS