Scandic Lerkendal Inngang

Norges tredje høyeste bygg åpnet for gjestene

Etter et nesten to års byggeprosjekt er Scandics nye flaggskip Scandic Lerkendal nå åpnet. Scandic Lerkendal er med sine 75 meter og 21 etasjer Trondheims høyeste og Norges tredje høyeste bygg. Hotellet er, som navnet tilsier, bygget i tilknytning til Lerkendal Stadion, og vil med sine 1243 senger og konferansekapasitet på opptil 23 000 mennesker bli et av Nordens største kurs- og konferansehotell.

Publisert

Scandic Lerkendal er Norges tredje høyeste bygg.

Hotellet har 400 fleksible hotellrom, hvorav 192 rom er familierom, og 40 er tilgjengelighetsrom. Til sammen har hotellet 1243 sengeplasser. På toppen av hotellet ligger et eventrom som bærer navnet Utsikten. Hotellet har panoramautsikt over Trondheim by.

– Vi er utrolig stolte over hvor flott dette hotellet er blitt, og det er en fantastisk stor glede å endelig få ønske de første gjestene velkommen. Scandic Lerkendal vil bli et stort og viktig hotell, både for Scandic, Trondheim by og hele regionen, sier hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinsson.

Omsatte for 100 millioner før åpningen

I mars fortalte hotelldirektøren til Adressa.no at hotellet hadde som målsetting å få 100 millioner kroner i omsetning på hotellbookingen før selve oppstarten, og det målet er innfridd.

– Jeg hadde trodd at Lerkendal ville bli for nærme og at de ønsket litt avstand til stadion, men nei da. Både Start, Sarpsborg og det tyrkiske laget (Karabükspor) har booket rom her foran kampene, så det var en veldig positiv overraskelse, forteller Thorsteinsson til Adresseavisen.

Et av verdens mest miljøeffektive hotell

"

Scandic Lerkendal er bygget med fokus på miljøet, og det er investert flere titalls millioner i miljøeffektive løsninger. Ved åpning er derfor hotellet ett av verdens mest energieffektive hotell. Et miljøklasse A hotell har vanligvis et energiforbruk på mellom 140 og 170 kWh per kvadratmeter, men Scandic Lerkendal tar vil bruke ned mot 50kWh per kvadratmeter. Det oppnår man ved å benytte det siste innen moderne miljøteknologi og byggeteknikk. Et annet viktig tiltak er at samtlige gulv er dekket med skifer og parkett, og det er kun i hotellkorridorene man finner tepper på grunn av støydemping.

Hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinsson.

– Scandic har miljø høyt på agendaen, og det har vært viktig for oss at et nytt og moderne hotell som dette skal sette et så lite miljøavtrykk som mulig. Derfor har dette vært et stort fokus i hele prosjektet, sier Thorsteinsson.

Nordens største kurs- og konferansehotell

Hotellet som er bygget i direkte tilknytning til Lerkendal Stadion, og midt i en bydel i rivende utvikling hvor man blant annet finner NTNU, SINTEF og Handelshøyskolen i Trondheim. Totalt har hotellet og det tilhørende konferansesenteret rundt 50 fleksible møterom, og byens største konferansesal på 1420 kvadratmeter. I tillegg har hotellet mulighet til å benytte Lerkendal Stadion for de store anledningene, noe som gir en kongresskapasitet på opptil 10 000 mennesker.

– Scandic Lerkendal er blitt et fantastisk hotell, og sammen med våre fire andre hoteller i byen og på Flyplassen vil vi får en unik posisjon i Regionen. Det er umulig å ikke være stolt når man ser det ferdige resultatet. Som Nordens største kurs- og konferansehotell, og med sin unike plassering midt i hjertet av regionens kompetanse- og næringslivssenter vil hotellet få en viktig rolle i arbeidet med å utvikle Trondheim som kurs- og konferanseby, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Lanserer med storstilt musikkfestival

Selv om Scandic Lerkendal nå offisielt er åpnet, og de første gjestene har sjekket inn, vil den store markeringen av åpningen ikke skje før 6. september. Da arrangerer hotellet i samarbeid med Trondheim Live og Svein Bjørge for første gang musikkfestivalen Trondheim Play på Lerkendal. Festivalen vil bli en storstilt hyllest til den trønderske musikkscenen, og et historisk antall trønderske artister vil stå på samme scene.

Blant artistene som vil opptre finner du DDE, The Kids. TNT, Stage Dolls. Sie Gubba, Ida Jenshus, Terje Tysland, Tre Små Kinesere og Casino Steel m/Claudia Scott.

Les også: Inviterer til trøndersk musikkfestival på Scandic Lerkendal

21. oktober besøker dessuten den verdenskjente kokken Gordon Ramsay hotellet, og deltar på et kulinarisk arrangement inspirert av hans kokkekunster. Ramsay vil også fortelle om sitt liv og sin suksessoppskrift.

Les også: Ramsay til Scandic Lerkendal

– Det trønderske musikkmiljøet er stort og viktig i norsk sammenheng. Vi ønsket å hylle dette i forbindelse med åpningen av hotellet. Målet er imidlertid at Trondheim Play skal bli en årlig festival, og tilskudd regionens musikktilbud. Responsen har vært svært god, og vi gleder oss til å se tusenvis av musikkglade trøndere her 6. september, sier Thorsteinsson.

Unikt, midlertidig studenttilbud

I forbindelse med åpningen har Scandic Lerkendal også initiert prosjektet «Tak over hodet», et unikt tilbud i samarbeid med StudentbyEN. Hvert år er det en lang rekke studenter som sliter med å skaffe seg bolig i forbindelse med studiestart, og med «Tak over hodet» gir Scandic Lerkendal disse studentene mulighet til svært rimelig overnatting inntil de har skaffet seg permanent bolig.

– Vi har registrert den store utfordringen med å skaffe nye studenter i Trondheim bolig, og ønsket derfor å bidra til å gjøre situasjonen lettere for disse studentene. Tilbudet gjør at de kan bo hos oss en periode, og betale fra 150 kroner natten og oppover, avhengig av hva slags tilbud de ønsker seg. I tilbudet ligger det også frokost inkludert, sier Thorsteinsson.

Fakta Scandic Lerkendal

Hotellet har totalt 400 fleksible hotellrom, hvorav 192 er familierom. Til sammen har hotellet 1243 sengeplasser, og 40 rom er tilgjengelighetsrom forbeholdt gjester med nedsatt funksjonsevne.

Scandic Lerkendal er med sine 21 etasjer og 75 meter landets 3. høyeste bygg, etter Hotel Plaza og Postbygget i Oslo.

Hotellet har rundt 50 fleksible møterom, og byens største konferansesal på 1420 kvadratmeter. Totalt kan hotellet ta i mot 1800 konferansegjester. Dersom man også tar i bruk Lerkendal Stadion har hotellet plass til 23 000 konferansegjester.

Scandic Lerkendal har også inngått avtale med Rosenborg Ballklubb, og er ansvarlig for driften av Lerkendal Stadion.

Hotellet er et av verdens mest energieffektive hotellbygg.

Hotellet har 100 årsverk, fordelt på 150 ansatte. Ikke mindre enn 750 mennesker søkte på de 65 utlyste stillingene.

Hotellbygget eies av Arthur Buchardt, og hovedentreprenør er Hent.

Prislappen på hotellet er rundt 800 millioner kroner.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS