Horecaomslag 01 14

Horeca nummer 1 – årets Smak-nummer

Årets første magasinutgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. I tillegg til å være årets første blad, er dette årets største utgave – da det er messenummeret for Smak 2014. Her finner du all relevant informasjon om årets store storhusholdningsmesse på Norges Varemesse.

Publisert

Omslaget på det første nummeret av magasinet Horeca i 2014. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

På sidene 45 til 72 i bladet finner du intervjuer med messedeltakere, arrangører og leverandører, og du finner nye og innovative produkter som presenteres på messen. Du finner også oversikt over seminarene, og om alle konkurransene og kåringene. Bakerst i seksjonen vil du også finne messekart og utstillerliste.

Les mer i Horeca nummer 1 2014

Bli abonnent på Horeca her

BFSNs nye dataløsning

En av de større sakene under Smak-paraplyen er omtalen av det nye datasystemet til BFSN, som vil skape en helt annerledes arbeidssituasjon for medlemsbedriftene, bedriftenes serviceansatte, og fremfor alt – kundene.

– Vi tror at dette kan revolusjonere hele storkjøkkenbransjen. Det vil rett og slett bli en ny hverdag for både våre medlemsbedrifter og for alle kundene der ute. Det er innovasjon på høyt nivå, mener daglig leder for BFSN (Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge), Arne Dalseng og Brede Hemma i Fredrikstad Storkjøkkensenter, som har vært en testpilot i det nye og omfattende prosjektet siden tidlig i 2012.

Les mer i Horeca nummer 1 2014

Fortsatt livlig på Golsfjellet

Det har vært harde tider for høyfjellshotellene. Men på Storefjell på Golsfjellet har eierne stått imot, og på det over 80 år gamle fjellhotellet yrer det fortsatt av liv – hele året.

Etter mange år som såkalt «høyfjellshotell», valgte eierne å skifte navn.

– Begrepet var slitt, og nesten forbundet med noe negativt. Derfor forandret navnet til Storefjell Resort Hotel, forteller Lars Nibstad (45), den yngste av fire brødre som i dag eier og drifter hotellet.

Storefjell Resort Hotel er vår typebedrift i Horeca nummer 1 2014

Gourmet utenfor allfarvei

På kort tid har Tinja Fjellgård like ved E10 mot Bjørnfjell etablerte seg som et spisested utenom det vanlige i Nord-Norge.

Stedet tilbyr også overnatting i noen få rom og jakt på nordlyset, men det er kjøkkenet og restauranten som foreløpig er navet i driften. – Vår matfilosofi bygger på mest mulig bruk av lokale råvarer og kortreist mat. Vi setter opp nye menyer hele tiden alt etter hva som er å høste fra naturen på gitte tidspunkt, sier daglig leder Vegard Stormo, som for tiden også kan smykke seg med tittelen «Samenes beste kokk».

Les mer om Tinja Fjellgård i Horeca nummer 1 2014

Bli abonnent på Horeca her

Tysk tørrfiskekspert i Vesterålen

I det forrige nummeret (Horeca nummer 8 2013) kunne du lese om Senjastua, som har satset stort på tørrfiskretter – med suksess. I denne utgaven kan du lese om tørrfiskekspert Ringo Haupt, som driver Ekspedisjonen på Sortland og i Nyksund i Vesterålen sammen med Monja Fischer.

Aller ytterst i havgapet, i Nyksund i Vesterålen, byr paret på gourmetmåltider i særklasse. Her omsettes det for 30 000 kroner per stol i juli.

Les mer i Horeca nummer 1 2014

Potetens lange vei

Veien er lang for potetene før de ligger ferdig friterte på gjestens tallerken.

– Det ligger så utrolig mye godt arbeid bak, sier fagsjef for potet i Findus Norge, Solveig Haugen Jonsen, og forteller villig om hele potetveien – fra poteten settes i jorda til den til slutt befinner seg på spisegjestens bord i en eller annen form.

Vi har fulgt prosessen.

Les mer i Horeca nummer 1 2014

Vin fra Libanon

Château Musar fra Libanon er et ikon blant vinelskere. I et av verdens mest konfliktfylte områder har det blitt laget vin bokstavelig mellom bomber og granater i 80 år.

Château Musar ble grunnlagt i 1930 i ly av dårlige tider i Europa av forretningsmannen Gaston Hochar, en stolt libaneser som mente at også Libanon kunne dyrke gode viner.

Med hjelp av sin gode venn major Ronald Barton fra Château Langoa-Barton i Bordeaux, som var utplassert i Libanon under andre verdenskrig kom mer kunnskap om å lage gode viner frem. Dette førte til at vinen kunne sammenlignes med smaken av en god flaske rød Bordeaux.

Les mer om Château Musar i Horeca nummer 1 2014

Bli abonnent på magasinet Horeca her

Mer å lese

I den denne utgaven finner du for øvrig mye annet lesestoff – egnet for alle som arbeider i horecabransjen. Du kan blant annet lese portrettet med Trond Andersen, som har vært involvert i Smak-messen (tidligere 4Messer og Storhusholdning) i 20 år, om Hattfjelldal sykeheim, og Ørjan Johannessens forberedelse mot Bocuse d’Or, om hvordan hotellkjeden Rica Hotels satser på kokkerekrutteringen, om vannprodusenten Eirawater og om Interiørplan AS, som siden 1980 har tegnet og utformet over 500 barer, restauranter og hoteller. I år «debuterer» firmaet på Smak.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus, Bransjekalender og Messenytt.

I dette nummeret starter vi også en ny spalte – I baren. Det er bartender Tore Berger (bartender og hovmester hos Color Line), som gir gode råd ved bardisken.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS