Sølviks Delikatesser Røros

Røros F&B Group har kjøpt Sølviks delikatesser

Røros F&B Group AS har kjøpt samtlige aksjer i Sølviks delikatesser AS. Overtakelsen skjedde 1. januar 2014. Per Ole Græsli blir ny butikksjef fra 1. februar. Han kommer fra stillingen som kjøkkensjef ved Vertshuset Røros, der han har jobbet i 13 år, de siste 5 årene som kjøkkensjef.

Publisert

Andrew Bootmann vil fortsette i butikken på deltid. Butikken vil etter hvert bytte navn, og vareutvalget vil forandres en del – med enda større vekt på lokale varer.

Lokal ildsjeler står bak

Et knippe lokale ildsjeler med blant andre Mikael Forselius står bak Røros F&B Group.

Det vil bli sterkere satsning på varer som ikke finnes i andre butikker samt mere egenprodusert. Butikken skal til en hver tid bugne av de beste mat- og drikkeproduktene fra regionen.

Bak Røros F&B Group står et knippe lokale ildsjeler med Ingulf Galåen, Dag Ådne Sandbakken, Røros Invest og Mikael Forselius som de største eierne.

Røros F&B Group AS eier også samtlige aksjer i Røros Bryggeri & Mineralvannfabrikk AS og Smaken av Røros AS.

Et utstillingsvindu for lokalprodusert mat

– Dette er en meget viktig investering for å kunne fronte egne og regionens produkter på best mulig måte. Sølviks delikatesser er blitt et viktig utstillingsvindu for lokalprodusert mat på Røros, og det er viktig å ta vare på og videreutvikle dette. Vi var derfor ikke i tvil da vi fikk tilbud fra om å overta, uttaler styreleder for Røros F&B Group, Ingulf Galåen.

En sprø idé

– For fire år siden ble avgjørelsen tatt om å realisere en sprø idé og en drøm. Vi ville åpne en delikatessebutikk på Røros. En butikk som skulle tilby mye av alt det fantastiske Røros og Fjellregionen hadde å by på, samt et utvalg av delikatesser fra andre steder i Norge og verden. En liten butikk i et mathistorisk lokale som skulle gjøre Røros til et enda mer spennende og komplett handelssted, uttaler Svein Inge Sølvik i forbindelse med salget.

Løfte konseptet videre

Sølviks delikatesser er blitt et viktig utstillingsvindu for lokalprodusert mat på Røros. (Foto: Morten Holt)

– Det er snart fire år med hardt arbeid, bratt læringskurve og ikke minst spennende stunder som for oss nå er slutt. Det er godt å vite at vi overlater en veldig flott butikk til noen med brennende interesse for mat, og ikke minst med veldig høy kompetanse innen lokalmat. Det skal bli spennende å følge med butikken fremover, og se hvordan de nye eierne kan løfte konseptet videre. Vi er stolte av at akkurat de som har kjøpt butikken ser verdien i en slik butikk på Røros og vi ønsker de nye eierne lykke til, sier Sølvik.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS