Amble gard eplemost

Tre generasjoner til Berlin med økologisk eplemost

Det er så godt som en familietur når to par besteforeldre, odelsjenta Mette Heiberg og hennes datter fra Amble Gård er i Berlin og på Grüne Woche. Med seg har de årsfersk økologisk eplemost fra frukttrærne hjemme i Kaupanger.

Publisert

Vi lager økologisk eplemost av fem ulike eplesorter vi dyrker her på gården vår. To moster av Discovery og Aroma blir med til Berlin. Eplene ble høstet i september-oktober. Deretter laget vi eplemost, pasteuriserte den og fylte den i bag-in-box. Til sammen har vi produsert 5.000 liter eplemost, og det er kjekt å se at den blir så godt mottatt av de som besøker Grüne Woche, sier Mette Heiberg.

Hun er nylig flyttet hjem fra Oslo til Sogn og Fjordane med mannen Anders Bjerke og deres ett år gamle datter for å overta slektsgården. Nå gleder hun seg over å ta fatt og å sette seg inn oppgavene.

Begynte med gardsturisme

– Min mor skapte sin egen arbeidsplass her med gardsturisme. Hun har fire gamle gårdshus og to nye hus som ble bygget i 2011. Disse leier vi ut på ukesbasis. Gjestene våre fisker, går i fjellet og opplever aktiviteter rundt breer, stavkirker og de norske fjordene. Dette er det moro å vise frem i Berlin, sier Heiberg.

Bygge nettverk

Men sin spenstige satsing gleder hun seg over å møte både besøkende på Grüne Woche og i tillegg bygge nettverk med andre driftige gründere i samme bransje.

– Gjestene våre er mest tyskere, nederlendere, amerikanere og engelskmenn. Turistene kommer faktisk fra utrolig mange steder fra mai til oktober. Innimellom har vi gjester i jul og påske. Husene er fullt utstyrt så det er bare å sjekke inn, sier hun.

Les mer på Amblegaard.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS