Scandic Vulkan Team2
Scandic Vulkan Team2

Først i Norge med nytt svanemerke

Scandic Vulkan er tildelt Svanemerket som første hotell i Norge etter miljømerkets nye skjerpede krav. Hotellet oppfyller dermed verdens strengeste miljøkrav, og viser med dette at Scandic som Nordens største hotellkjede tar miljøansvaret på alvor.

Publisert

Teamet på Scandic Vulkan med blant andre Trude Hammergren (Housekeeping Manager), Andrè Nygård (Technical Manager), Monica Egeberg (hotelldirektør) og Ola Rise fra Svanen.

Svanemerket er det offisielle, nordiske miljømerket, og stiller verdens strengeste miljøkrav til hoteller. Nylig ble kravene for hotell, restaurant og konferanse ytterligere skjerpet. Etter de nye kriteriene, er Scandic Vulkan første hotell som mottar lisens på Svanemerket.

Med dette synliggjør Scandic Vulkan at de tar samfunnsansvaret på alvor når det gjelder redusering av miljø- og klimautslipp, både ovenfor sine gjester og bransjen for øvrig.

Iverksatt mange tiltak

Scandic Vulkan har satt i gang en rekke miljøtiltak som blant annet innebærer økt fokus på vannforbruk, energiforbruk, kjemikaliebruk og bruk av engangsartikler. I tillegg er det retningslinjer på innkjøp av møbler og inventar.

Krav om miljømerkede og økologiske produkter på hotellrommet og i restauranten er også blant tiltakene hotellet daglig praktiserer. Samtidig som at Scandic Vulkan har en tydelig miljøprofil kombinerer de dette med moderne og innovativ design på hotellet. Noe som understreker at hotellets grønne profil ikke går på bekostning av gjestenes hotellopplevelse.

– Vi jobber kontinuerlig med å tilby våre gjester et mest mulig miljøvennlig produkt, og er svært fornøyd med anerkjennelsen Svanemerket gir oss. Vi får stadig henvendelser fra gjester som er miljøbevisste i sine valg, også når det kommer til hotellovernatting. Med Svanemerket gjør vi det enda enklere for den miljøbevisste gjesten å finne et grønt hotell i Oslo, sier Monica Egeberg, hotelldirektør på Scandic Vulkan.

Skjerpede krav fra Svanemerket

Frem til i dag har det vært 73 hoteller i Norge som har vært Svanemerket. Disse hotellene har frem til neste sommer på å innfri de nye kravene. Scandic Vulkan står dermed enn så lenge alene som eneste hotell med Svanemerket etter de nye skjerpede kravene fra miljømerket.

De viktigste endringene i kravene til Svanemerket er blant annet nye energikrav hvor hotellet må oppfylle en grenseverdi på energi og vannforbruk, i tillegg krav til mengde avfall. I tillegg er det innført strengere krav på andelen miljømerkede kjemikalier. Det fokuseres også videre på servering av vegetariske alternativer i restauranten og økt krav til andel økologisk mat og drikke. I tillegg må både hotell og restaurant være svanemerket.

Strekke seg litt lenger

– Det er med glede vi tildeler Svanemerket til Scandic Vulkan, som de første i Norge til å oppfylle våre nye kriterier for miljømerking av hotell. Det grønne skiftet skapes av at noen strekker seg litt lenger og får til noe som ingen andre så langt har fått til. Det har Scandic Vulkan nå gjort. Dette er et miljøhotell i verdensklasse, og nå håper vi både innkjøpere og turister vet å velge for fremtiden, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Miljømerking.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS