Mojito Embassy1
Mojito Embassy1

Mojitorenessanse i Kubaparken

Godt i takt med den nye våren i Havana, får Mojitoen sin velfortjente renessanse også i Vesten. Havana Club sin verdensomreisende pop-up-bar «Mojito Embassy» kommer til Oslo.

Publisert

Søndag 29. juni inviteres det til helkubansk gatefest for bransjen med Mojito slik den originalt ble laget.

Lag din egen mojito

Med kubansk livemusikk fra Luison Medina, dans fra Malécon, DJ og BBQ plassert i Kubaparken, lover Mojito Embassy alle som kommer en helt unik opplevelse.

Mojito Embassy oppfordrer alle gjestene til å lage sin egen Mojito, og setter derfor ut traller som bugner over med fersk mynte og lime. Etter at man har plukket med seg sine ingredienser, vil talentfulle bartendere guide gjestene gjennom kunsten å lage den perfekte kubanske Mojito i en av våre autentiske cantinerobarer.

Påmelding og program på Mojitoembassy.no (PS: Kun for ansatte i horeca, involvert i innkjøp av alkohol)

Tilbake der det startet

Ernest Hemingway drakk alltid Mojito - den klassiske drinken med rom, lime, mynte og sukker, på La Bodeguita Del Medio i Havana tidlig på 1900-tallet.

I ettertid har folk over hele verden trykket den populære myntedrinken til sitt bryst. Men noe skjedde her i Norden på slutten av 2000-tallet. Bartendere så seg lei på mudling av sukker og peppermynte, folk begynte å bruke feil rom og feil mynte, det kom ferdigvarianter på boks. Mange la den på hylla.

Mojito

"

Slik lager du en autentisk kubansk mojito:

* 10 - 12 blader yerbabuena (mint)

* 2 ts sukker

* Saft fra en halv lime

* 2 deler club soda (9cl)

* 1 del Havana Club Añejo 3 Años (4cl)

* 4 isbiter

* 1 myntestilk til garnityr

Fremgangsmåte: I et høyt glass, tilsett 2 ts sukker, saften av en halv lime, 10-12 mynteblader og to deler club soda (9cl). Rør forsiktig, og tilsett en myntestilk til garnityr. Tilsett til slutt 4 cl Havana Club Añejo 3 Años og isbiter. Rør godt, og nyt ansvarlig!

Powered by Labrador CMS