Scandic prisdryss

Prisdryss til norske hoteller

Det var prisdryss over norske hoteller da Scandic kåret årets hoteller og hotelldirektører under Scandic Business Conference i Stockholm. Rica Airport Hotel i Stavanger ble kåret til «Årets Rica-hotell» og prisen for «Årets hotell» i Scandic gikk til Scandic Fornebu i konkurranse med alle Scandics 160 hoteller i Norden.

Publisert

Kåringen fant nylig sted under Scandic Business Conference, som ble avholdt i Stockholm. Dette var første gang Ricas hotelldirektører og ledere møtte alle direktører i hele Scandic-kjeden, som nå teller rundt 230 hoteller i åtte land. Juryen begrunner valget av Rica Airport Hotel i Stavanger blant annet med målbevisst jobbing fra hotellets medarbeidere og ledere for å levere de gode gjesteopplevelsene:

«Gjennom klare strategier og handlingsplaner samt hardt arbeid, har hotellets medarbeidere levert opplevelser av konsistent og utmerket kvalitet til gjestene», heter det i begrunnelsen.

– Rica Airport Hotel har alltid blitt rangert høyt på den interne gjestetilfredsundersøkelse så vel som på TripAdvisor, sier konsernsjef i Scandic Hotels, Frank Fiskers. Det var Fiskers selv som delte ut den høythengende prisen i konkurranse med 71 andre Rica-hoteller. Hotelldirektør Magne Torgersen mottok prisen på vegne av hele hotellet.

Service og kvalitet er nøkkelord

Torgersen mener målbevisst jobbing med å levere kvalitet er nøkkelen til suksessen hotellet har opplevd helt siden åpningen i 2010.

– Vi opplever at gjester er villig til å betale litt mer for kvalitet. Positive tilbakemeldinger fra gjester er derfor en medvirkende årsak til at vi også får gode resultater, sier Torgersen. Rica Airport Hotel er rangert som nr. 1 på TripAdvisor av hotellene på Sola, og hotellet er dessuten tildelt tittelen Traveler’s Choice 2014 Winner, også dette av TripAdvisor.

I følge Torgersen er dyktige medarbeidere i alle ledd en forutsetning for å skape de gode gjesteopplevelsene.

– Vi oppnår ikke gode resultater uten dyktige medarbeidere i alle ledd og i alle avdelinger. Det nytter ikke at ti medarbeidere driver kjempeservice, hvis den siste medarbeideren gjesten møter slipper døren i ansiktet på en som er på vei ut med to kofferter.

Scandic Hotels kunngjorde 11. februar i år at de har kjøpt Rica Hotels. Dette innebærer at Rica Airport Hotel vil bli omprofilert til Scandic-hotell i løpet av høsten 2014.

Scandic Fornebu

I kåringen av årets Scandic-hotell var det Scandic Fornebu som gikk av med seieren. I begrunnelsen heter det at «det er sjeldent at så store og prominente hoteller blir økonomisk lønnsomme så raskt».

– På vegne av hotellet synes jeg det var veldig hyggelig å vinne kåringen og det er vel fortjent. Det var en stor og kompetent gjeng som la ned mye arbeid for å få til en vellykket åpning, sier hotelldirektør Toril Flåskjær.

Flåskjær overtok ledelsen av hotellet i 2014. Det var Niklas Lindström, som var hotelldirektør da hotellet åpnet høsten 2012, som mottok prisen i Stockholm på vegne av Scandic Fornebu.

Flåskjær sier det har vært mye positivitet rundt hotellet og stor innsatsvilje. Hun ser nå frem til sommeren, og håper på å se ekstra mange barn løpe rundt i lobbyen på hotellet.

– I sommer profilerer vi oss som barnehotell gjennom en rekke tiltak, og vi er blant annet knyttet til lekelandet Child Planet på Fornebu som åpnet den 20. juni, sier Flåskjær.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS