Bleik Andøya
Bleik Andøya

Samarbeid om turistvegene

For å sikre høy internasjonal kvalitet på totalproduktet langs Nasjonale turistveger stadfester nå Statens vegvesen og NHO Reiseliv et langsiktig forpliktende samarbeid. Hensikten er å styrke Norges posisjon som et attraktivt reisemål for både norske og utenlandske turister.

Publisert

Fiskeværet Bleik på Andøya i midnattsol med fuglefjellet Bleiksøya – sett fra Kleivodden. Nasjonal turistveg Andøya går like ved denne fantastiske strandstrekningen. (Foto: Steinar Skaar/Statens vegvesen/Nasjonaleturistveger.no)

Nasjonale turistveger er vakre kjøreturer utenom det vanlige. Hver av de 18 strekningene fra Varanger i nord til Jæren i sør har sitt særpreg og sine fortellinger, og byr på spektakulær arkitektur i storslått natur. En dimensjon i tillegg er kunst av internasjonalt format langs flere strekninger. Attraksjonen skaper stor interesse, både her hjemme og utenlands, og bidrar til å bygge Norges omdømme internasjonalt.

Nasjonale turistveger er en unik attraksjon

NHO Reiseliv skal blant annet sørge for å bekjentgjøre verdien av og næringspotensialet i attraksjonen Nasjonale turistveger blant reiselivsaktørene, samt hos offentlige og politiske styresmakter. Videre vil NHO Reiseliv stimulere medlemsbedriftene til produktutvikling langs turistvegstrekningene.

– Nasjonale turistveger er en unik attraksjon som gjør det enda mer spennende og spektakulært å feriere i Norge. Turistvegene innebærer også gode muligheter for de reiselivsaktører som opererer langs strekningene, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Statens vegvesen fortsetter utviklingsarbeidet av en turistattraksjon med 18 strekninger gjennom å bygge rasteplasser, utsiktspunkter, serviceanlegg og andre stoppunkter langs turistvegene.

Gjestenes forventninger

– Gjestenes krav til kvalitet og opplevelser blir stadig større, forventninger som vi og reiselivsnæringen må oppfylle der og da. Derfor er ikke bare topp kvalitet på drift og vedlikehold av turistveger og arkitekturinstallasjoner en nødvendig utfordring. Totalopplevelsen med mat, overnatting, vertskap og aktiviteter må også oppfylle gjestenes forventninger, sier Jan Andresen, leder av Turistvegseksjonen i Statens vegvesen.

Samarbeidsavtalen mellom Statens Vegvesen og NHO Reiseliv skal følges opp med årlige oppdaterte arbeidsplaner og møter mellom partene.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS