Senja Nord-Norge midnattsol
Senja Nord-Norge midnattsol

Vi vil feriere i vårt eget land

Fire av fem nordmenn har planer om å reise på sommerferie i år. Halvparten av oss legger sommerferien til eget land. Det viser en undersøkelse som TNS Gallup har gjennomført for NHO Reiseliv.

Publisert

På Senja i midnattsol. (Foto: Morten Holt)

1057 nordmenn over 18 år er spurt om sine ferieplaner.

– Vi synes det er svært gledelig at så mange som fem av ti vil feriere i Norge i sommer. Opplevelsene står i kø enten du ønsker fjord, nord eller kyst, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Østlendingene med lengst ferie

Det er gledelig at så mange nordmenn ønsker å feriere i sitt eget land, mener Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv. (Foto: NHO Reiseliv)

Undersøkelsen viser også at folk fra Oslo og Akershus planlegger lengst ferie, mens sørlendinger tar kortere ferie om sommeren. Blant dem som skal feriere i Norge, er Østlandet mest populært. Deretter følger Vestlandet, Nord-Norge, Sør-Norge og trøndelagsfylkene.

Så godt som alle har vært i Oslo, viser undersøkelsen.

Nordmenn har besøkt følgende byer:

Oslo (98 %) Bergen (89 %)Trondheim (87 %) Kristiansand (84 %) Drammen (80 %) Stavanger (77 %) Fredrikstad (70 %) Tromsø (60 %) Ålesund (59 %) Bodø (53 %) Førde (37 %)Alta (30 %)

Til Nord-Norge

Midnattsol med Lofotveggen som skisse. (Foto: Morten Holt)

Samtidig svarer én av fire at de ikke har vært i Nord-Norge. Det ønsker NHO Reiseliv-sjefen å endre på.

– Med Nord-Norge som har både midnattssol og nordlys bør målet være å få alle nordmenn som ennå ikke har vært nordpå, til å prøve nettopp det, sier hun.

Disse stedene besøker vi

Vigelandsparken topper listen over severdigheter nordmenn har besøkt i eget land. (Foto: Morten Holt)

Vigelandsparken topper listen over severdigheter nordmenn har besøkt i eget land. Kristiansand Dyrepark er på andreplass og TusenFryd på tredjeplass.

Undersøkelsen viser videre at det er mange som skal være aktive i ferien:

37 prosent svarer at de skal bedrive friluftsliv i sommer.

– Antagelig er tallet høyere ettersom 34 prosent svarer at de skal være på hytta, hvor turgåing, sykling, padling og andre friluftslivsaktiviteter er en stor del av hytteopplevelsen for mange nordmenn, sier Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Mest bad og sol

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Undersøkelsen viser videre at:

52 % har planer om å bade og sole seg

41 % skal besøke venner og familie

29 % planlegger kulturopplevelser

25 % skal på storbyferie

23 % oppsøker mat- og vinopplevelser

12 % skal besøke fornøyelsesparker

6 % planlegger spa, helse og velvære

Undersøkelsen viser i tillegg at lengden på sommerferien øker med alderen. Oppunder 50 prosent av de over 60 år har planer om å være borte i tre uker eller mer, mens under 30 prosent av de mellom 30-44 år har planer om å være borte så lenge.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS