Intervjuteamet Rica Havet Hotel

400 vil arbeide på Rica Havet Hotel

21. juli 2014 åpner det som blir Bodøs største hotell, Rica Havet Hotel. Mer enn 400 kandidater trosset torsdag denne uka storm og uvær da hotellet inviterte til åpen rekrutteringsdag der alle fikk mulighet til å presentere seg på intervju.

Publisert

Intervju-teamet på Rica Havet hotel - anført av hotelldirektør Henry Hansen (liggende). (Foto: Rica Hotels)

Rica Havet Hotel søker de beste servicemedarbeiderne når 100 stillinger skal bemannes innen sommeren. For å få et inntrykk av flest mulig aktuelle kandidater til alle avdelinger, inviterte hotellet til åpen intervjudag der jobbsøkere kom fra nær og fjern.

Henry Hansen er hotelldirektør på Rica Havet Hotel i Bodø, som åpner til sommeren. (Foto: Rica Hotels)

Opplevelseshotellet

– Det er ikke gitt at de som er best på å skrive søknad og CV nødvendigvis er de største servicetalentene. Rica Havet Hotel skal bli et opplevelseshotell, og da trenger vi medarbeidere som er villige til å by på seg selv for å gi våre kommende gjester opplevelser de vil huske lenge, sier hotelldirektør Henry Hansen.

Hansen og hans avdelingsledere tar på mange måter statsminister Erna Solberg på ordet med åpen rekrutteringsdag. Statsministeren oppfordret i sin nyttårstale til å ansette mennesker «med hull i sin CV».

– Alle som ønsket fikk torsdag mulighet til å presentere seg for oss slik at vi kunne gjøre opp vår egen mening om kandidaten – hull i CV-en eller ei, sier hotelldirektør Hansen.

Kokkelærlingen Robin Clausen fra Rognan var først i køen av jobbsøkere. (Foto: Rica Hotels)

Jobbe med mennesker

– Det aller viktigste kriteriet er at man liker å jobbe med mennesker, og selv om det er tidlig i prosessen, kan vi allerede nå slå fast at vi har et luksusproblem. Mer enn 400 jobbsøkere dukket opp på Bodø Kulturhus torsdag ettermiddag, og i tillegg har over 300 allerede søkt på de ulike stillingene elektronisk, sier Hansen.

Først i køen var Robin Klausen. Selv om ikke registreringen startet før klokken 16, stilte Klausen seg opp allerede kl. 12 og fikk startnummer 1.

Den unge kokkelærlingen fra Rognan håper på en jobb som kokk med byens beste utsikt fra arbeidsplassen når hotellet åpner 21. juli.

Alle får svar

Tre av dem som håper på jobb på Rica Havet Hotel. (Foto: Rica Hotels)

Litt ventetid ble det på tålmodige kandidater, men med ni team som gjennomførte «speed-intervjuer», gikk det likevel forholdsvis raskt unna. Ventetiden ble kuttet ned med stand up, musikalske innslag og forfriskninger fra lokale leverandører.

Avdelingslederne på hotellet er allerede ansatt, og det var disse som ledet teamene med speed intervjuer. Med på laget hadde de blant annet Bodø/Glimt-veteran Runar Berg og medeier i hotelleiendommen, Odd Emil Ingebrigtsen.

– Aktuelle kandidater blir kalt inn igjen til et mer tradisjonelt intervju senere, og alle vil uansett utfall få svar i løpet av april, lover Hansen.

Det skal ansettes alt fra renholdsmedarbeidere og bartendere til kokker, baristaer, konferanseverter og resepsjonister. Hotellet vil totalt sysselsette mer enn 100 personer fordelt på ca. 80 årsverk. Rica Havet Hotel blir Bodøs største hotell med 234 rom, en unik beliggenhet på kaikanten og byens beste utsikt fra restaurant og skybar i 17. etasje.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS