Michelin Guide1

44 nordiske Michelin-stjerner i 2014

Det er København med 17 Michelin-stjerner og Stockholm med sine 15 som er Nordens gourmethovedsteder. Helsinki (seks stjernerestauranter) og Oslo (fem stjernerestauranter) har seks hver. Ingen restaurant i Norden har så langt klart å få tre stjerner. Neste år kommer Guide Michelin Nordic Countries. Da tror vi også at vi får se Nordens første restaurant med tre blinkende stjerner.

Publisert

Både i Stockholm og København ventet de på sin første trestjerners restaurant, men den kom ikke.

Sverige

Men Oaxen og Operakällaren i Stockholm og Bhoga i Göteborg ble nye stjernerestauranter i bårt naboland i øst. I den nye guiden har Sverige totalt 15 stjerner, fordelt på 13 restauranter.

To stjerner: Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén.

En stjerne: Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, F12, Ekstedt, Gastrologik, Operakällaren, Oaxen Krog (Stockholm). Thörnströms Kök, 28, Sjömagasinet samt Bhoga (Göteborg).

Danmark

I Danmark og Geranium (Rasmus Kofoed) og Noma (René Redzepi) vært ledende i guiden de siste årene. Geranium plukket sin andre stjerne i 2013, men ingen av dem klarte å karre til seg tre stjerner i 2014-guiden, og Norden har dermed fortsatt ikke hatt noen trestjerners-restaurant i Guide Michelin. Når kommer den? I 2015 - samtidig med lanseringen av den nye nordiske Michelin-guiden?

Clou, Marchal (Hotel D'Angleterre) og Studio, alle i København, er nye stjernerestauranter i Danmark. Totalt har danskene nå 17 stjerner fordelt på 15 restauranter:

To stjerner: Noma og Geranium (København)

En stjerne: Søllerød Kro, Era Ora, Formel B, Kokkeriet, Kiin Kiin, AOC, Kadeau, Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, Chou, Studio, Marchal.

Finland

Også i Finland fikk de to nye Michelin-restauranter i form av Chef & Sommelier og Ask. Samtidig forsvant Chez Domique, som nå er lagt ned. Den har hatt to stjerner i guiden over flere år, og vært Finlands restaurantflaggskip. Dermed har Finland like mange stjerner som Norge i 2014, men ingen tostjernersrestaurant

Dette er nå Finlands stjernerestauranter:

En stjerne: Chef & Sommelier, Ask, Olo, Postres, Luomo og Demo (alle Helsinki).

Island uten stjerner

Som kjent føyde Ylajali og Fauna seg inn i rekken av stjernerestauranter i Norge da årets guide ble gjort kjent i forrige uke.

Fra før har Maaemo (2 stjerner), Statholdergaarden og Bagatelle stjerner.

Les mer om den norske tildelingen i 2014 her

Island har fortsatt ingen Michelin-restaurant.

"
Powered by Labrador CMS