Compass Group Kokkekamp 2014

Buffalo Soldiers vant kokkekamp

Nylig arrangerte Compass Group Kokkekamp 2014 i mathovedstaden Stavanger. Laget Buffalo Soldiers, bestående av ansatte fra Vækerø Park og BI, leverte best på oppgaven «Street Food», og gikk av med seieren i kokkekonkurransen.

Publisert

Buffalo Soldiers, bestående av Silje Høgstein, Silje Nissen Lehre og Alexander Said. (Foto: Privat)

– Alle våre ansatte hadde mulighet til å levere inn søknad, inkludert meny og idé, om å få delta i årets Kokkekamp 2014. Åtte lag fra kantiner over hele Norge kom gjennom nåløyet, og stilte klare til dyst i Stavanger. Konkurransen var knalltøff. Kokkekampen skaper mye engasjement, og det er morsomt å se deltakernes kreativitet og det høye nivået på maten som blir laget, sier Mette Løfblad, som er utviklingssjef for måltidstjenester i Compass Group i Norge.

Street Food

Kokkekamp 2014 ble i år arrangert på Jåttå videregående skole i mathovedstaden Stavanger, og temaet for konkurransen var for aller første gang gatemat.

– Street Food har blitt en anerkjent og hipp form for kokkekunst. I alle storbyer med respekt for seg selv dukker det opp stadig nye gatematkonsepter, hvor moderne kokker og matentusiaster kjører rundt og serverer kjapp og velsmakende mat av førsteklasses råvarer fra sine rullende gatekjøkken, sier Løfblad.

Selvaag var hoveddommer

Under Kokkekamp 2014 laget deltakerne to retter, én salt og en søt, som ble servert fra deres egenlagede Street Food-boder. Deltakerne fikk tre timer til å forberede maten, 15 minutter til å bygge opp gatematboden, og deretter 15 minutter på å servere 30 salte og 30 søte retter, som i år var basert på råvarer fra Nortura og Haugen-Gruppen.

Dommerpanelet, med Frode Selvaag, Ryfylkekokken, som hoveddommer dømte etter kriterier på blant annet smak og «The Vibe», som betyr totalopplevelsen og inkluderer kreativitet, stemning, show, humør og interaktivitet.

British Street Food Awards 2014

Vinnerlaget i år ble Buffalo Soldiers bestående av Silje Høgstein, Alexander Said og Silje Nissen Lehre som uttrykte stor glede over å ha vunnet konkurransen, og ikke minst til premien - en tur til London under British Street Food Awards 2014.

Vinner av kategorien «Salt Street Food» ble laget Fantastisk Norsk, bestående av Aleksander Larsen, Erica Espedal og Ole Kristian Skaar, alle fra Statoil i Stavanger.

Vinner av kategorien «Søt Street Food» ble laget Simplicity, bestående av Petter Endregaard (ConocoPhillips), Eivind Fjelde (ConocoPhillips) og Morten Dysjaland (Total).

Pressemelding

Powered by Labrador CMS