Leiv Vidar logo

Historiens neste laveste sykefravær

Pølsemakeren Leiv Vidar på Hønefoss hadde historiens nest laveste sykefravær i fjor.

Publisert

Mens prosessindustrien generelt og kjøttbransjen spesielt sliter med høy andel sykmeldte, har pølsemakeren Leiv Vidar på Hønefoss med langsiktig søkelys på sykefravær med oppfølging og tilrettelegging, oppnådd særdeles gode resultater de siste årene.

Gode rutiner

For hele 2013 ble sykefraværet i underkant av 4,6 % og nesten helt likt fordelt mellom kvinner og menn. Kjøttbransjen totalt hadde til sammenligning et fravær på rundt 7,8 % i fjor.

Så lave fraværstall har bedriften oppnådd både gjennom gode oppfølgingsrutiner, individuell tilrettelegging, automatisering av en del tunge og repeterende arbeidsoppgaver samt en god forsikringsordning for å få ansatte raskt tilbake i jobb.

Fraværsårsaker i et frivillig system

Bedriften har i tillegg i en årrekke registrert fraværsårsaker i et frivillig system, og bruker dette aktivt i forhold til forebyggende tiltak og oppfølging.

– Vi vet at fornøyde medarbeidere er både friske og motiverte medarbeidere, derfor har vi blant annet pusset opp kantinen, sørget for god og tett dialog med de ansatte og fagforeninger i krevende omstillingsprosesser. Når vi i tillegg tar høyde for at snitt ansiennitet i produksjonen hos oss ligger på over 15 år, er resultatene intet mindre enn imponerende, sier produksjonssjef Jan Erik Andreassen i en kommentar.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS