Horecaomslag 02 14

Horeca nummer 2 på vei til abonnentene

Årets andre magasinutgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. Her finner du det meste fra Smak 2014. På sidene 15 til 27 finner du det meste om utstillerne, kåringene, prisene, konkurransene, produktene og det som ellers skjedde på årets store bransjemesse.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 2 2014. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Som førstesiden på denne magasinutgaven indikerer, finner du en stor sak om Jan E Rivelsrud, Rica-gründeren som mottok Horecabransjens Ærespris på bransjefesten After8, so ble arrangert i forbindelse med Smak.

Horeca deler ut denne prisen i samarbeid med NHO Reiseliv, og det var administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, som delte ut diplomet og hederen til Rivelsrud.

Les mer i Horeca nummer 2 2014

Bli abonnent på Horeca her

Årets matfunn

"

Dybvik jubler for Årets matfunn 2014. (Foto: Morten Holt)

Men det var langt fra bare Rivelsrud som fikk heder i løpet av årets fire Smak-dager. En av de andre nye og anerkjente prisene som ble delt var Årets mafunn 2014.

I knallhard konkurranse med fire andre finaleprodukter ble det til slutt Jakob & Johan Dybviks Klippfisk 321 Ovn som fikk prisen.

Ellers var det en rekke konkurranser på Norges Varemesse. Are Nordtvedt fra Onda og Tore Carlsson Sægrov fra Quality Hotel Leangkollen vant Årets Grønne Kokk 2014, Christian André Pettersen vant Årets Masahiro-kokk, Lars Helleborg og Inger Haugene fra Oslo Universitetssykehus,hovedkjøkken Ullevål vant NM for institusjonskokkfaget for lag, Unni Clausen fra Stiklestad Hotel vant NM i maskinoppvask og Grégory Bécel fra Kaffebakeriet i Oslo vant NM i konditorikunst på Smak 2014 – for å nevne noen.

Cecilie G. Maurstad. (Foto: Morten Holt)

Les om alle prisene og konkurransene i Horeca nummer 2

En hjelpende hånd til horecabransjen

Cecilie G. Maurstad ville bidra til enda mer glede, entusiasme og engasjement i hotell- og restaurantbransjen, og startet konsulentfirmaet Din Høyre Hånd. Med bakgrunn i bransjen i 35 år og med egen restaurantvirksomhet i nærmere 10 år, mener hun at hun har opplevd og erfart mye av det som kan oppleves.

– Jeg har vært leder på forskjellige nivåer i bransjen siden jeg var 25, og vet mye om hva som må til for å lykkes, sier Cecilie G. Maurstad (52), som også er portrettert i Horeca nummer 2 2014.

Kler opp restaurantene

Med bakgrunn innen klesdesign og stor interesse for mat, gikk designeren Natalia Leikis «løs på» restaurantene og bruken av dekketøy for å få frem det lille ekstra.

Hun ønsket å gjøre noe ut av det hun mente kunne gjøres ennå litt mer spennende; nemlig bruken av dekketøy til å få fram «det lille ekstra» i restaurantene. Ekebergrestauranten, Restaurant Scala på Thon Hotel Opera og Holmenkollen Park Rica Hotel er noen av hennes kunder.

Klarte seg i Lærdal

Hotellhistoriske klenodier som Sanden Kafé og Pensjonat, Lindstrøm og Kvammes Hotell unngikk, som ved et guds under, å ende som brannruiner under katastrofebrannen på Lærdalsøyri 19.–20. januar.

Les mer i Horeca nummer 2 2014

Typebedrift

Kostnadskontroll og trofaste gjester. Slik har Egon havnet på lønnsomhetstoppen i Haugesund.

5. desember 1990 åpnet Egon i Haugesund. De meste trofaste gjestene kom søndagen etter, og siden har de spist der hver eneste søndag. – Det er nesten 25 år, det, konstaterer Joakim Pedersen. Selv var han fire år da stamgjestene oppdaget restauranten. Nå er han daglig leder.

Egon i Haugesund er vår typebedrift i Horeca nummer 2 2014.

Bli abonnent på magasinet Horeca her

Torsk og vin

Torsk nevnes ikke alltid sammen med internasjonalt anerkjent, såkalt luksusfisk som kveite, piggvar, steinbit og breiflabb. Men tilberedt på tradisjonelt vis med lever, rogn, smørdampede gulrøtter, persillesmør/sandefjordsmør og melne, kokte poteter; er torsk livretten for mange nordmenn. Spesielt høyt verdsatt i den kalde, mørke årstiden – til og med på selveste julaften, men også i årets aller første måneder, gjerne helt frem til april.

Når du tilbereder torsk på tradisjonelt norsk vis, og kombinerer retten med en Beaujolais vil smakene rett og slett begeistre deg.

Les mer om kombinasjonen i Horeca nummer 2 2014

Smakte de fem store

Elevene på Norsk Vinfagskole smakte de fem store fra Bordeaux som en del av utdannelsen. – Utrolig gøy, sier Nora Paynter Gundersen, som har gått ut som historiens beste student på Norsk Vinfagskole.

– Ganske unikt, konstaterer daglig leder Kai Wahl på Norsk Vinfagskole. – Det er første og muligens eneste gang vi noen gang gjør noe slikt.

Les mer i Horeca nummer 2 2014

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS