Kjøttøks COLOURBOX8300320

Kokken angrep hotelldirektøren med kjøttøks

Denne uka begynner rettssaken mot en 51 år gammel kokk som i fjor angrep sin egen hotelldirektør med en kjøttøks på Voss. Statsadvokaten mener det var et drapsforsøk som ble gjort med overlegg.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Det var i september i fjor at Erik Fleischer Tønjum (45) på Fleischers Hotel ble angrepet med kjøttøks av en kokk.

Dramaet skjedde på hotelldirektørens kontor, der kokken gikk til angrepet med kokkeredskapet. Kjøttøksen laget et fire centimeter dypt og 12 centimeter langt kutt i nakken på Fleischer Tønjum. Han ble sendt til sykehus, men kom fra hendelsen uten alvorlige skader skriver NRK.no/hordaland.

Overlagt drapsforsøk

"

Kokken var ansatt på Fleischer's Hotel på Voss. (Arkivfoto: Morten Holt)

Kokken ble arrestert like etter hendelsen, og nå må den 51 år gamle gjerningsmannen, som opprinnelig kommer fra Brasil, møte i Nordhordland tingrett, tiltalt for overlagt drapsforsøk

Statsadvokatene tok ut tiltale i februar og i torsdag denne uka begynner rettssaken i Nordhordland tingrett.

Har vedgått forholdene

Den brasilianske kokken har tidligere vedgått de faktiske forholdene, og ifølge Bergens Tidende skal han ha tatt med seg øksen hjemmefra.

– Vi mener etterforskningen har avdekket at dette ikke var ei impulshandling, men derimot et drapsforsøk som ble gjort med overlegg. Bakgrunnen for angrepet var en konflikt mellom mannen og ledelsen på hotellet, har statsadvokat Jan-Inge Raanes sagt til NRK.

Mannen erkjente langt på vei de faktiske forhold på et tidlig tidspunkt i etterforskningen, men avviser at han planla å drepe sjefen sin.

Les også: Angrepet skjedde etter en arbeidskonflikt

Les hele saken på NRK.no

Les også mer om saken på BT.no

"
Powered by Labrador CMS