Mills heder NHO mat og drikke

NHO-heder til Mills

Mills DA er kåret til «Årets mat- og drikkeprodusent 2014» av NHO Mat og Drikke. Prisen ble overrakt av statsråd Sylvi Listhaug. Det var tre kandidater i finalen: Mills, Q-meieriene og Lerum.

Publisert

– Dette betyr veldig mye, og nå er vi veldig stolte og glade. Jeg likte spesielt at de i begrunnelsen vektla arbeidet som vi har gjort over mange år. Det å jobbe langsiktig og bygger sten på sten er noe som kjennetegner oss veldig, sier organisasjonsdirektør Kristin Holter.

Mills DA er svært fornøyde med at arbeidet de gjør få en slik anerkjennelse.

– Det er veldig tydelig at Mills DA satser på oss, de ansatte. Det er mye fokus på kurs og opplæring og på personlig utvikling, sier innovasjonsdirektør Dorthe G. Brudvik.

– Også vi som jobber med ytre salg møtes oftere enn det som er vanlig, og det er en sterk kultur for å hjelpe hverandre, lære av hverandre og bygge en lærende kultur, sier salgskonsulent og tillitsvalgt Stein Gunnar Olsen i Mills.

På lag med helsemyndighetene

– Og så er det at vi jobber seriøst med sunne produkter en sterk motivasjon, og vi har merkevarer som betyr mye for mange. Vi var veldig tidlig ute med forskning og å spille på lag med helsemyndighetene. Det skal vi fortsette med, lover Kristin Holter.

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse står det blant annet:

«Mills DA som ble startet i 1885, har lange tradisjoner for et meget godt og forsvarlig arbeidsmiljø som utvikles i samarbeid med de ansatte. Målet er et mest mulig effektivt arbeid og størst mulig trivsel blant alle som arbeider i bedriften. Bedriften har investert mye penger og forskningsressurser for å dokumentere og underbygge helsepåstandene i bedriftens produkter. Mills DA fremstår i dag som en helintegrert og effektiv næringsmiddelbedrift med fokus på hele verdikjeden, fra forskning og produktutvikling til merkevarebygging og salg.Bedriften har over flere år satset systematisk på kompetanseutvikling av de ansatte og deltok som referansebedrift i matindustriens kompetanseprosjekt FEED som ble avsluttet i 2013».

I tillegg trekkes bedriftens samfunnsansvar frem.

Årets Mat- og drikkeprodusent

Årets Mat- og drikkeprodusent ble innstiftet av NHO Mat og drikke i 2012. Her er vinnerne så langt:

2012: Nidar

2013: Lofotprodukt

2014: Mills DA

Pressemelding

Powered by Labrador CMS