thon-hotel-slottsparken-fasade Foto Thon Hotels

To skadet og 200 evakuert etter hotellbrann

En mann og en kvinne, som befant seg på rommet der brannen startet, ble skadet, og 200 gjester og ansatte ble evakuert under en hotellbrann på Thon Hotel Slottsparken i Oslo sent i går kveld.

Publisert

To ble skadet og 200 evakuert da det brant på Thon Hotel Slottsparken i natt. (Foto: Thon Hotels)

Alle gjestene på leilighetshotellet i Wergelandsveien, som ligger like inntil Slottsparken, ble evakuert til Radisson Blu Scandinavia, som ligger like i nærheten.

– To personer er skadd, og det ble meldt om flammer på rommet, uttalte operasjonsleder Andre Kråkenes ved Oslo politidistrikt til TV2.no i natt.

Startet i tredje etasje

Brannen skal ha startet i en av leilighetene i tredje etasje på hotellet, men årsaken til brannen er ikke kjent. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.19 onsdag kveld. Brannen ble slukket like før midnatt.

Bildene fra brannen viser kraftige flammer i den ene leiligheten, som vender ut mot Staffeldts gate.

– Det rammede rommet er totalskadd, sier Steinar Nilsen i Oslo politidistrikt til TV2.no.

Til sykehus og legevakt

Det skal ha vært stor røykutvikling på stedet, og to personer skal ha blitt skadet i brannen.

Én av dem, en 43-år gammel mann, er fraktet til Oslo universitetssykehus med alvorlige skader. Han befant seg i selve hotellrommet da brannen startet. En kvinne, som befant seg på badet i det samme hotellrommet, ble tatt med til legevakten for en sjekk.

Under oppussing

Hotellet har 253 rom. Over 100 av leilighetene ble totalrenovert i 2012, og for tiden var det oppussing av en del av de andre rommene.

Thon Hotel Slottsparken er et såkalt City-hotell i Thon-kjeden.

"
Powered by Labrador CMS