Horeca 0714

Årets siste utgave av Horeca på vei

Årets siste utgave av magasinet Horeca er nå på vei til abonnentene. Her kan du blant annet lese mer om årets vinner av Matomsorgsprisen, Bjørn Erik Vangen, om Norges «råeste» hotelltoalett, om verdens beste hotell i 2014, sveitsiske Grand Hotel Kronenhof, om nysatsingen Vaaghals og om Eyvind Hellstrøms nye satsing; gløgg.

Publisert

Forsiden på den sjuende utgaven av Horeca i 2014. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Kjøkkenet, maten og den lokale matkulturen er en svært viktig del av livet på Fosen folkehøgskole, ja nesten selve navet på skolen. Internatleder og kjøkkensjef Bjørn Erik Vangen skal ha mye av æren for hva de har fått til på skolen.

Du kan lese mye mer om Matomsorgsprisen og om Fosen folkehøgskole i Horeca nummer 7 2014.

Verdens beste hotell

Det er mange kåringer i løpet av året, men Tripadvisors kåring av de beste hotellene på kloden, er blant dem som blir lagt mest merke til. I 2014 var det kjedefrie Grand Hotel Kronenhof i høyfjellet i Sveits som toppet lista – foran luksushoteller på Maldivene, Hong-Kong, India og Mexico.

Vi har besøkt hotellet.

Les mer om Grand Hotel Kronenhof i Horeca

Hellstrøm Gløgg

Hellstrøm har hatt stor suksess med både rødvin-, hvitvin- og akevittlansering de siste årene.

Nå inntar han et helt nytt marked når han i samarbeid med sin faste partner Christopher Moestue og Moestue Grape Selection, inviterer folk til å smake Hellstrøms Gløgg i førjulstiden.

Du kan også lese mer om Eyvind Hellstrøms nye liv etter Bagatelle-exiten, og om 66-åringens fremtidsplaner.

Toalettsatsing på hotell

På Quality Hotel Olavsgaard prioriterte de toalettrommet denne sommeren, og har nå trolig fått landets mest moderne og oppdatert hotelltoalett.

– Etter renoveringen i sommer var målet å ha det råeste toalettet på et hotell i Norge per 2014, og jeg tror ikke det er så mange som «slår oss». Vi er oppriktig stolte av det vi har etablert her, og har fått fantastisk gode tilbakemeldinger fra gjestene, sier vedlikeholdssjef for Olavsgaard Eiendom, Geir Solend.

Les mer i Horeca nummer 7 2014

Typebedrift

Hvem sier det ikke er penger i god musikk? Hos tradisjonsrike Checkpoint Charlie i Stavanger ruller pengene inn – aller mest på grunn av gode datterselskaper.

Morselskapet er like mye kultur som butikk. Til Checkpoint Charlie kommer fremtidens store navn i musikkbyen Stavanger.

Våger seg utpå i Operakvarteret

Den første store restauranten har åpnet i Barcode i Oslo. Kompanjongene på Gamle Raadhus, Eirik Strøm Lillebø (42) og Jørn Lie (45), har fått med seg gutta på tur til storbyen, og startet Vaaghals.

Åpningen tidlig i oktober var nøye planlagt. Nyhetens interesse skapte blest i oktober, en måned som av mange i bransjen regnes som «laber», men nå kommer julesesongen. Som alltid er god.

– Nå må vi ta vare på produktet og det vi har skapt. Et av våre hovedmål er «å snobbe ned» restaurantopplevelsen sier Eirik Strøm Lillebø og Jørn Lie.

Du kan også lese portrettet med Jørn Lie i magasinet Horeca, nummer 7 2014

Andre store reportasjer

Videre kan du i dette nummeret lese større reportasjer fra Brygga 11 Stord (Geir Skeie), som Thulefjord-lam (Nortura Målselv), champagne (Pol Roger), madeira-vin, om eplegløgg fra Egge gård, om Ørjan Johannessens forberedelser mot Bocuse d’Or 2015 i januar 2015 og om Findus’ nye kjøttfrie produkter: Quorn.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS