Det Norske Kokkelandslaget junior

Tre gull til kokkelandslagene

Både det norske seniorkokkelandslaget og juniorkokkelandslaget sanker edelt metall i Culinary World Cup i Luxembourg. Så langt er det blitt tre gull av tre mulige. I dag tok seniorlandslaget gull på varmaten, og i morgen kan det fjerde gullet komme når juniorlandslaget skal presentere sin varmmat.

Publisert

Det har blitt mye jubel så langt for deltakerne på de to norske kokkelandslagene som konkurrerer i Culinary World Cup i Luxembourg denne uka. Her jubler juniorlandslaget etter gull på kaldmaten mandag. (Foto: Det Norske Kokkelandslaget)

Det startet med at seniorlandslaget først leverte til gull på kaldmat i lørdag. Juniorlandslaget fulgte opp med gull i samme kategori mandag, for seniorlandslaget i dag tok et nytt gull – denne gang i kategori varmmat.

Foto: Det Norske Kokkelandslaget

Les også: Kaldmat-gull for seniorlandslaget

Nytt gull onsdag?

Dette skriver Det Norske Kokkelandslaget på sin Facebook-side i dag:

«GULL på varmmaten!!! Nå må bare Norwegian Culinary Team Junior kjøre på i morgen med deres varmmat!! #heianorge»

Men konkurransen er tøff blant de 45 lagene fra fem ulike kontinenter som alle ønsker seg verdensmestertittelen. Også en av Norges hardeste konkurrenter, Sverige, har plukket gullmedaljer på løpende bånd.

I Luxembourg

"

Jostein Medhus er manager for de norske kokkelandslagene - som gjør det skarpt i Culinary World Cup denne uka. (Foto: Morten Holt)

Culinary World Cup arrangeres denne uka i forbindelse med messen Expogast 2014 i Luxexpo i Luxembourg. Torsdag offentliggjøres poengsummene, som vil avgjøre hvem som vinner gildet.

– Poengsummene holdes hemmelig til torsdag. Dette har vi trent hardt og målrettet for lenge, har landslagsmanager Jostein Medhus tidligere uttalt til NKL.no.

Scandic stiller sterkt

Scandic Hotels har to kokker (Mario Prinz og Håkon Solbakk) og en konditor (June Sasithon Thongphueng) med i mesterskapet, melder Scandic Hotels i en pressemelding.

"

Mario Printz. (Foto: Tom Haga)

Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting, er naturligvis spent.

– VM i kokkekunst er stort. Vi følger selvfølgelig ekstra med på Mario, June og Håkon, men ønsker hele det norske kokkelandslaget lykke til, sier han.

Unge talenter

Mario Prinz (23) og Håkon Solbakk (23) er begge med på juniorlaget til det norske kokkelandslaget. På tross av sin unge alder har de likevel begge god erfaring fra konkurranser og arbeidsliv.

June Sasithon Thongphueng. (Foto: Tom Haga)

Mario Prinz er kjøkkensjef på Scandic Vulkan, og har en 2. plass fra OL i Erfurt i 2012. Håkon Solbakk har også bred erfaring, og i fjor vant han den anerkjente kokkekonkurransen Jeune Chef Rôtisseurs i Stavanger. Solbakk har bakgrunn fra Scandic Nidelven, tidligere Rica Nidelven.

June Sasithon Thongphueng (23) er med som konditor i seniorklassen. Hun jobber til vanlig ved Scandic Nidelven, og har tidligere i år vunnet Tæl-prisutdelingen for unge lovende kunstnere for sine konditorkunster.

Håkon Solbakk. (Foto: Tom Haga)

– Et godt mattilbud er et av våre satsningsområder. Å ha noen de største kokketalentene med på laget er derfor viktig for oss, sier Malting.

Konkurranseerfaring

Det norske laget er en blanding av unge og mer erfarne kokker. Flere har konkurrert tidligere. I OL i Erfurt i 2012 ble det også sølv i sammenlagtkonkurransen til begge lag. Malting håper på nok en pallplassering.

– Det er mange dyktige lag, så konkurransen er tøff. På den andre siden vet jeg at Mario, June og Håkon har jobbet hardt for å komme på det nivået de er i dag. Blir det medalje, vil det være velfortjent, sier Malting.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS