Mathias Alsen5
Mathias Alsen5

Grims Grenka-bartender i stor internasjonal finale

Med drinken «Turning Leaves» forsvarer i disse dager Mathias Alsén (29) de nordiske i fargene i den anerkjente bartenderkonkurransen Bacardi Legacy Cocktail Competition i Sydney i Australia.

Publisert

Barsjef på First Hotel, Grims Grenka, Mathias Alsén, deltar i begynnelsen av mai, i en stor internasjonal bartenderkonkurranse i Australia. (Foto: Morten Holt)

Han deltok i den nordiske finalen som en av tre norske deltakere, og i den nordiske finalen overbeviste han juryen med sin banebrytende stil og friske smaker.

– Jeg tror at min styrke er at jeg lager egenkomponerte drinker uten stor påvirkning fra andre. Jeg legger vekt på smak, kombinasjoner og balanse. Balanse er utrolig viktig, helt alfa og omega, sier 29-åringen

Alsèns vinnerdrink er basert på Bacardi Superior, sukkerlake, sitron og hylleblomstlikøren St. Germain. Men i tillegg har han tatt med de mer uvanlige drinkeingrediensene oregano og agurk.

Måtte bare prøve oregano

Mathis Alsén med "Turning Leaves". (Foto: Morten Holt)

– Jeg våknet på morgenen en gang, og tenkte: Jeg må jo prøve oregano i en drink. Prøvde først tørket oregano, og det fungerte ikke. Men da tilsatte fersk oregano i drinken, ble det noe helt annet. Sammen med en annen utradisjonell drinkingrediens, agurk, fungerte det helt utmerket, sier Mathias Alsén.

– Drinken er lett og frisk, men samtidig kompleks og «urtete». Det er oreganoen og agurken i kompaniskap med hylleblomstlikøren som gjør den helt spesiell. Det uvanlige med en frisk drink er at den har lang ettersmak, men det har denne, sier bartenderen, som innrømmer at han tenker drinker og sammensetningen i drinker det meste av døgnet.

Friskt pust

Turning Leaves. (Foto: Morten Holt)

Den svenske barsjefen på First Hotel Grims Grenka er et friskt pust i den norske bartenderbransjen. Han har gått nye veier, blandet ingredienser du normalt ikke er kjent med, og slått gjennom i bransjen i løpet av kort tid.

Selvlært har han arbeidet seg sakte, men sikkert fremover i bransjen, og i begynnelsen av mai representerer han Norden i en stor internasjonal bartenderkonkurranse.

Håper på finale

I konkurransen legges det vekt på at drinken skal være egenkomponert, at ingrediensene skal være lett tilgjengelige, og at drinken skal kunne mikses også av amatører.

Med andre ord så er smaken svært viktig, og målet er på sikt er at vinnerdrinken skal etableres som en ny klassiker innen cocktailverdenen.

40 bartendere fra hele verden deltar i den store internasjonale finalen i Bacardi Legacy Cocktail Competition i Australia i begynnelsen av mai. De åtte beste går til en «superfinale».

Klarer jeg å bli blant de åtte beste er jeg storfornøyd. Men jeg drømmer selvfølgelig om en pallplassering, sier Mathias Alsén.

Les mer om konkurransen på Bacardilegacy.com

Barsjef på Grims Grenka

"

Mathias Alsén i baren Brooms & Hatchet på First Hotel Grims Grenka. (Foto: Morten Holt)

Han har sørget for at både baren Brooms & Hatchet og takterrassebaren Q-Lounge på Grims Grenka har fått nytt liv, og blitt anerkjente steder for byens og hotellets gjester.

Mathias Alsén lager "Turning Leaves". (Foto: Morten Holt)

I tillegg til «Turning Leaves» har han også fått stor anerkjennelse for sin drink «Red Head», som i år har kommer med på listen til cocktail-guru Gary Regan over de 101 beste nye cocktailene i verden i 2015. – Det er stort! sier barsjefen på First Hotel Grims Grenka.

Red head består av sju ulike brennevinstyper – uten andre ingredienser, og er av den grunn av det sterke slaget.

Les også: Mathias Alséns påskedrinker

Følg Mathias Alsén og Turning Leaves på Facebook

Du kan også følge Mathias Alsén og hans drink «Turning Leaves» på Instagram.

Du kan lese mye mer om Mathias Alsén og First Hotel Grims Grenka i sommernummeret av magasinet Horeca (nummer 4 2015)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS