Røros Bryggeri og mineralvannfabrikk
Røros Bryggeri og mineralvannfabrikk

Stor mat- og drikkesatsing på Røros

Det satses på mat og drikke på Røros. Med Mikael Forselius i spissen har både Røros bryggeri og mineralvannfabrikk og et flunkende nytt og moderne TV-kjøkken blitt innviet i fjellbyen helt sør i Sør-Trøndelag denne uka. Samtidig lanserer bryggeriet også tre nye ølsorter.

Publisert

Torkjell Berulfsen klipper snoren under åpningen av Røros bryggeri og mineralvannfabrikk. (Foto: Sigrid Jansrud, Røros Næringshage)

Med fullsatt produksjonshall åpnet den velkjente radio- og TV-profilen Torkjell Berulfsen Røros bryggeri og mineralvannfabrikk onsdag kveld. Han blir bryggeriets fadder og «høye beskytter»

Berulfsen klippet snoren under åpningen og fortalte om ølets historie under åpningen.

Håndverksbryggeri

Bryggerimester Lars-Eric Granquist, her med øltypene Johannes Konstknekt og Spell-Ola. Sistnevnte er bryggeriets storselger. (Foto: Morten Holt)

Håndverksbryggeriet i Havsjøveien, som skal ledes av bryggerimester Lars-Eric Granquist, er satt i full drift.

Inviterte gjester fikk både prøvesmake ølet, god mat fra matkunstneren Per Ole Græsli, og ikke minst Øl-historien fortalt av snorklipper Torkjell Berulfsen, melder Rørosnytt.no.

Du kan lese mer om og se video fra åpningen på Rorosnytt.no

Lanserer tre nye ølsorter

"

Disse står bak Røros bryggeri og mineralvannfabrikk. Mikael Forselius til venstre, bryggerimester Lars Erik Granqvist i midten foran. (Foto: Tom Gustavsen)

Under åpningen ble det også kjent at bryggeriet nå lanserer tre nye ølsorter, slik at nå bryggeriet totalt har seks sorter i sitt sortiment.

De tre nye heter An-Magritt, Bersens Bayer og Kølfogdens Kreklingporter, og vi er tidligere kjent med Spell-Ola, Johannes Konstknekt og Hovistuten.

Fire av ølsortene har sitt navn fra Falkbergets forfatterskap, og to av dem er basert på den faktiske Røros-historien; storselgeren Spell-Ola og nykomlingen Bersens Bayer.

Les også: Lanserer tre nye ølsorter (Rørosnytt.no)

Les også mer på Rorosbryggeri.no

Les også: Berulfsen er Røros bryggeri og mineralvannfabrikks høye beskytter (Rorosnytt.no)

Også storsatsing på mat

Med en av Norges mest anerkjente kokker i spissen, Mikael Forselius, er Røros virkelig satt på mat- og drikkekartet de siste årene. Og det blir ikke mindre søkelys i tiden som kommer!

Det nye industribygget i Havsjøveien er et innholdsrikt bygg. Under åpningen av det nye bryggeriet, kom det også en overraskelse. Hotelldirektør og TV-kokk Mikael Forselius viste fram Norges nye TV-kjøkken.

Sentralt i bygget ligger nemlig et studio med komplett og moderne TV-kjøkken.

– Det er allerede klart at det vil bli flere TV-innspillinger i det nye kjøkkenet i løpet av kort tid. Her blir det matprogrammer både for nasjonal norsk TV, og internasjonale produksjoner, opplyser Mikael Forselius.

Les også: Nytt TV-kjøkken bygd på Røros (Rørosnytt.no)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS