Statue Steinar Hovi og BJørnar og Atle Hovi Beitostølen foto Bjørn B Jacobsen
Statue Steinar Hovi og BJørnar og Atle Hovi Beitostølen foto Bjørn B Jacobsen

Avduket bronsestatue av Steinar Hovi

I helga markerte Beitostølen Resort 50-årsjubileum som turistdestinasjon. Da ble det avduket en bronsestatue Steinar Hovi, som var helt sentral i oppbyggingen av fjelldestinasjonen. Det var sønnene Bjørnar og Atle som foresto avdukingen.

Publisert

Bronsestatuen av Steinar Hovi er nå på plass utenfor Radisson Blu-hotellet på Beitostølen. Til venstre Bjørnar Hovi og til høyre Atle Hovi. (Foto: Bjørn B. Jacobsen)

Statuen av en de mest markante personene i norsk reiseliv de siste 50 årene, ble avduket utenfor Radisson Blu-hotellet på Beitostølen klokka 16 lørdag 21. februar.

Statuen er i helfigur, er nærmere to meter høy, og veier over 200 kilo. Med seg har selvfølgelig Steinar Hovi et par ski.

Den er laget av kunstneren Bruce Naigles. Han er amerikaner, men har bodd i Moss i over 20 år.

Mr. Beitostølen

Steinar Hovi, eller «Mr. Beitostølen» som han ofte ble kalt, døde lørdag 16. november 2013, 73 år gammel. Han sovnet inn på Gjøvik sykehus etter ett års tid med sykdom. Nå skal hans innsats på fjelldestinasjonen oppunder Jotunheimen hedres.

Steinar Hovi, som er oppvokst i samme dalføre som Beitostølen, startet tidlig på 60-tallet som skiinstruktør på Beitostølen. Det var starten på et langt Beitostølen-eventyr.

Les også: Kongens Fortjenstmedalje til Steinar Hovi (publisert januar 2009)

Les også: Steinar Hovi er død (publisert november 2013)

Startet som skilærer

"

Steinar Hovi, som døde i november 2013, sammen med sønnene Bjørnar (til venstre) og Atle. Nå skal det avdukes en stor bronsestatue av Steinar Hovi, omtrent på samme plass som han sto på dette bildet for et par år siden. (Foto: Arkiv)

Beitostølen Resort ble startet i 1965 av da han snekret seg et skilt det sto skiskole på, og stilte seg ved siden av skiltet og ventet på turistene. Steinar Hovi startet nemlig karrieren på Beitostølen som skilærer for Beito Høyfjellshotells gjester på 1960-tallet. Hotellet ble drevet og eid av Carl Flaaten (1914-1988).

Etter hvert startet Hovi sin egen skiskole, skiutleie og sportsbutikk. Så bygde Hovi leiligheter, og foretok senere flere hotelloppkjøp. Skiheisene kjøpte han av Harald Flaaten (Carl Flaatens sønn) i 1998, og senere Beito Radisson Resort (tidligere Beito Høyfjellshotell, nåværende Radisson Blu Beitostølen) i 2003. Samme år ble hotellet innlemmet i Beitostølen Resort.

Sønnene styrer i dag

I dag er det sønnene Atle (direktør for Beitostølen Resort) og Bjørnar Hovi (sjef for alpinanleggene på Beitostølen) som fører Steinar Hovis livsverk videre med stø hånd.

Mye som skjer

I forbindelse med 50-årsfeiringen, var det foruten avdukingen av statuen, lagt opp til en rekke aktiviteter på Beitostølen lørdag 21. februar.

Det var gratis bading på Radisson Blu hele dagen, gratis trening på treningssenteret på hotellet, gratis deltakelse i slalåmrenn for dem som ønsket det og fri kveldskjøring i bakken. I tillegg spanderte Beitostølen Resort kyllingvinger ved Ola-Expressen og vafler, kakao og kaffe ved Radisson Blu. Ellers var det lagt opp både til trylleshow, barnedisko og standup-show i løpet av jubileumsdagen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS