Østbanehallen åpning 5. februar1
Østbanehallen åpning 5. februar1

Ø er åpnet

Østbanehallen, eller Ø, er åpnet etter halvannet år med renovering. Bygget nederst på Karl Johan fremstår som et helt nytt bygg innvendig, der du finner flere spennende restaurantkonseper.

Publisert

Nye Østbanehallen - Ø, ble åpnet i dag. torsdag 5. februar.

Trond Rusten er prosjektdirektør i ROM Eiendom, og har ledet arbeidet fra første stund. Han forteller at det var en utfordring å tilpasse bygget til dagens tekniske krav, samtidig som man skulle beholde den autentiske gamle hallen.

Et signalbygg i Oslo

Nye Østbanehallen.

– Østbanehallen fortjener all den respekt det kan få. Bygget er et signalbygg i Oslo, både arkitektonisk og kulturhistorisk. Oppgaven med å gi bygget sin verdighet tilbake er ikke noe vi har tatt lett på. Vi har gått løs på oppgaven med stor respekt for byggets arkitektoniske verdier, og vi i ROM Eiendom er stolte over resultatet, sier Rusten som vil berømme samarbeidet både med byantikvar og riksantikvar.

Trond Rusten er prosjektdirektør i ROM Eiendom, og har ledet arbeidet med Ø fra første stund.

Følelsen av å være ute

– Vi tror Ø vil gi både Osloborgere og tilreisende en enda større grunn til å besøke Bjørvika. Tilbudet her skiller seg fra alt annet i byen, fra restaurantene til den arkitektoniske utformingen som skaper en helt unik følelse av å være ute, året rundt, forteller Rusten.

Byrådsleder Stian Berger Røsland og Riksantikvar Jørn Holme var blant dem som tok del i gjenåpningen av Østbanehallen.

– Ny og viktig brikke i fortellingen om Oslo

Byrådsleder Stian Berger Røsland mener Østbanehallens nyåpning kommer til å gjøre Norges største kollektivknute til en destinasjon i seg selv, og han roste alle bidragsyterne som har hjulpet til med å oppdatere dette viktige kulturminnet:

– Vi vet at Oslo er en storby i stor vekst, og dette vil hjelpe til med å løfte frem historien til byen. Dette kommer til å bli en viktig brikke i fortellingen om Oslo, sa Berger Røsland, før han kuttet båndet og offisielt ønsket de første besøkende velkommen.

Arrangerer egen åpningsfestival

Mange ville se nyskapningen.

I dagene etter åpning har ROM Eiendom sammen med leietagerne valgt å arrangere en egen åpningsfestival. Her skal de besøkende både få teste hva de ulike konseptene faktisk går ut på, og få oppleve noe helt spesielt hos hver enkelt leietager. Festivalen byr på en rekke aktiviteter som ølparring, blomsterskole og gratis håndmassasje.

Førstkommende søndag avsluttes åpningshelgens med barnas dag, og det vil bli skattejakt i regi av VisitOSLO, is-workshop hvor barna kan få laget egen is, ansiktsmaling og tegneaktiviteter.

Les også: Slik blir Ø – den nye Østbanehallen

Les også: Nye Østbanehallen åpnes 5. februar

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS