QualityHafjell
QualityHafjell

Quality Hotel & Resort Hafjell blir snart historie

Quality Hotel & Resort Hafjell, det første hotellet som ble åpnet i Quality-kjeden, blir snart historie – hvis huseier Christian Ringnes får det slik han ønsker. Årsak: Nordic Choice Hotels er ikke enige med huseier Ringnes om videre husleieavtale på Quality-hotellet på Hafjell. Nå vil Ringnes i stedet bygge om hotellet til selveierleiligheter.

Publisert

Quality Hotel & Resort Hafjell stenges etter sommeren 2016. Da skal 220 hotellrom bygges om til 110 selveierleiligheter.

Han har vært inne på eiersiden siden 2010, og sier at han aldri tjent penger på hotellet. I august 2016 går avtalen med Choice-kjeden ut. Da stenges hotellet og skal bygges om for 50 millioner kroner.

– 220 hotellrom skal bli 110 selveierleiligheter, forteller Ringnes til GD.no.

Ingen optimistisk Ringnes

Investor Christian Ringnes eier 120 hoteller. Quality Hotel & Resort Hafjell er et av dem, og det første som seksjoneres.

"

– Hotellet er ikke bærekraftig, sier eier Christian Ringnes. (Arkivfoto)

– Hotellet er ikke bærekraftig. De første ti årene var omsetningen på 60 millioner, og eierne tjente mellom fem og seks millioner. Nå er omsetningen nede i 45 til 50 millioner og vi taper tre til fire millioner, sier Ringnes til GD.no, og fortsetter: trøstesløst: – Dersom vi ser bort fra resepsjonen og sentralområdet, er også hotellet slitt.

Første i kjeden

Quality Hotel & Resort Hafjell ble åpnet i 1991, og var det det første hotellet i Quality-kjeden (Nordic Choice Hotels) i Norge. Hoteller er et av Østlandets største kurs- og konferansehotell, men også egnet for ferie og fritid, beliggende tett på både alpinbakkene i Hafjell og Hunderfossen familiepark.

– Vi er lei oss på de ansatte og Øyer kommunes vegne, sier tidligere Hafjell-direktør og nå leder for Quality-hotellene, Richard Paulsen. (Arkivfoto)

De siste årene har trafikken på hotellet vært økende, og tidligere hotelldirektør Richard Paulsen, som ledet hotellet i flere år frem til i fjor høst, har vært storfornøyd med utviklingen.

Les også: Ny historisk rekord for Quality Hotel & Resort Hafjell

Veldig leit for ansatte og Øyer kommune

Nevnte Paulsen har nå ansvaret for alle Quality Resort-hotellene i Norge og Sverige

– Vi er glad i dette hotellet, og har drevet det lenge. Vi er ikke enige om husleieavtalen, sier Paulsen, som i tillegg til å være sjef for alle Quality Resort-hotellene også leder hafjells søsterhotell Quality Hotel & Resort Sarpsborg.

Hotellet sysselsetter mellom 60 og 70 personer, og er en av de største arbeidsplassene i hele Øyer.

– Vi er lei oss på de ansatte og Øyer kommunes vegne, sier Richard Paulsen til GD.no.

Les hele saken på GD.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS