Bent Stiansen Statholdergaarden2
Bent Stiansen Statholdergaarden2

Statholdergaarden med stjerne 18 år på rad

De fleste hadde håpet på flere norske stjernerestauranter i Guide Michelin, men det ble færre. Trøsten får være at Statholdergaarden med Bent Stiansen i spissen er den restauranten i den nordiske guiden som har hatt stjerne lengst.

Publisert

Bent Stiansen og Statholdergaarden fikk stjerne i Guide Michelin for 18. året på rad. Det er det ingen andre restauranter i Norden som har klart.(Foto: Morten Holt)

Da det ble kjent i dag tidlig at Statholdergaarden beholder sin stjerne, ble det samtidig klart at restauranten i Rådhusgata i Oslo får stjerne for 18. året på rad.

Hatt stjerne siden 1998

– Guide Michelin bør øke reisebudsjettet sitt, mener Bent Stiansen, som selv er meget glad og stolt det 18. året med stjerne for Statholdergaarden. (Foto: Morten Holt)

– Vi fikk stjernen første gang i 1998, og har siden beholdt den. Jeg kjenner ikke til noen andre restauranter i denne guiden som har hatt stjerne så lenge, sier Bent Stiansen – som er veldig stolt og glad over nok en gang å ha fått en stjerne, men som også er skuffet over at Norge fikk færre Michelin-stjerner enn i 2014.

De fleste hadde forventet flere stjerner til Norge i år – med utgivelsen av Guiden Michelin Nordic Cities. Må så ble ikke tilfelle.

Les også: Skuffende stjernedryss for Norge

– Guide Michelin bør øke reisebudsjettet!

"

Jeg er skuffet over at Michelin-inspektørene ikke har reist mer rundt i Norge og Norden, men dette er en politikk Michelin har kjørt i alle år. De velger ut de store byene, og glemmer de gode restaurantene i de mindre byene og ute i distriktene.

Stiansen fortsetter:

– Jeg mener rett og slett at Guide Michelin nå må øke reisebudsjettet sitt, slik at de kan oppleve hele Norden, ikke bare de aller største byene. Da vil inspektørene oppleve gourmetmat i vakker natur – og mange av disse restaurantene hadde definitivt fortjent en stjerne!

Les også: Norge helt akterutseilt i Guide Michelin Nordic Countries

Satser på lærlinger

"

Statholdergaarden i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Foruten å ha fått Michelin-stjerne 18 år på rad, skiller Statholdergaarden seg også ut på andre områder. Vi tror ikke at noen andre av Michelin-restaurantene i Norden – og mulig også verden for øvrig, satser så stort på lærlinger og rekruttering som Stiansen & co gjør.

– Dette er svært viktig for oss. Vi ønsker å formidle vår kunnskap til unge fremadstormende kokker, sier en stolt Bent Stiansen, som vil bemerke at 18 år med stjerner ikke hadde vært mulig uten et svært dyktig personale, og i forbindelse med stjerneutdelingen nå fremhever han blant andre kjøkkensjef Torbjørn Forster og soussjef Øyvind Bøe Dalelv.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS