Skjærhalden Gjestehavn Foto Hvaler kommune
Skjærhalden Gjestehavn Foto Hvaler kommune

Vil åpne flytende hoteller

En ny hotellkjede, Coastline Resorts, vil bygge flytende hoteller på egnede steder langs kysten. Allerede denne uka blir kommunestyret i Hvaler kommune orientert om nye og store visjoner.  Det foreligger nemlig konkrete planer om å bygge et flytende hotell i Skjærhalden-området.

Publisert

Det foreligger planer om at flytende hotell ved Skjærhalden. (Foto: Hvaler kommune)

Bak planene står Finn Selmer-Olsen og Coastal Construction Corporation, som nå vil samarbeide med Skanska om et hotell med plass til 225 personer.

Skjærhalden prioritert førsteprosjekt

– Som start i en serie på flere enheter har vi valgt Skjærhalden som prioritert førsteprosjekt. Vi ønsker nå endelig klarhet i beste beliggenhet, slik at detaljprosjekteringen kan gjennomføres, sier Finn Selmer-Olsen til Fredriksstad Blad (F-B.no).

– En av verdens ledende cruiseskipsarkitekter har vært med å utvikle sjøhushotellene våre. Hotellene vil bli spesialutviklet for å passe til kystlandskapet, sier han videre til FB.no

Ny hotellkjede

Ifølge nettstedet Byggfakta.no handler det om å serieprodusere flytehoteller på egnede steder langs kysten.

Alle enhetene innlemmes i en ny hotellkjede, Coastline Resorts. Et eierselskap skal fremleie enhetene til lokale drivere, som gis deleierskap i Coastline Resorts.

Vil bety mye for Hvaler

– Vi krysser fingrene, dette vil bety utrolig mye for både handel- og restaurantvirksomhet på Hvaler, sier ordfører i Hvaler kommune, Eivind Norman Borge, til NRK.no.

Powered by Labrador CMS