Ingierstrand
Ingierstrand

Nytt liv på Ingierstrand

Ærverdige Ingierstrand Bad Restaurant i Oppegård ble pusset opp og gjenåpnet i all sin prakt i mai 2013, og driftes nå av Fursetgruppen.

Publisert

Det er nytt liv på ærverdige Ingierstrand.

Stedet, som er tegnet av arkitektene Ole Lind Schistad og Eivind Moestue, åpnet første gang i 1934, og har siden vært i drift som både restaurant og utleielokale. Ingierstrand Bad Restaurant ligger i Oppegård kommune, men er eid av Oslo kommune.

– Vi åpnet 15. mai i år og holder åpent til 15. september, og har åpent fredag til søndag. I tillegg holder vi åpent alle soldager gjennom hele sommerferien, opplyser Marianne Nygård-Hansen i Fursetgruppen.

Plass til 500 personer

Det er plass til opptil 500 gjester på Ingierstrand.

Hun forteller videre: – Etter sommersesongen vil det være mulig å leie Ingierstrand Bad Restaurant for større lukkede selskap. Stedet har også en stor uteservering og enkel adkomst ned til Ingierstrand med eget stupetårn. Det er også tilknyttet en stor parkeringsplass til Ingierstrand Bad Restaurant.

– Vi skreddersyr arrangementene akkurat slik kunden ønsker det. På Ingierstrand Bad Restaurant har vi mulighet til å ta i mot opptil 500 gjester, melder Marianne Nygård-Hansen.

Et ikon i norsk moderne arkitekturhistorie

Ingierstrand Bad Restaurant er et ikon i norsk moderne arkitekturhistorie og regnes som en av hovedverkene i norsk funksjonalistisk arkitektur.

Anlegget er tegnet av de norske arkitektene Ole Lind Schistad og Eivind Moestue og stod klart i 1934.

«Arkitektene var pionerer innen modernistisk arkitektur i Norge. Ingierstrand Bad Restaurant er et ikon i norsk moderne arkitekturhistorie og regnes som en av hovedverkene i norsk funksjonalistisk arkitektur. Arkitektene uttalte selv at deres målsetning var å tilpasse bygningene til det kuperte terrenget «så den landskapelige skjønnhet understrekes, og arealet ikke overmøbleres», heter det i en pressemelding.

Du kan lese mer på Ingierstrandbad.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS