Vinillustrasjon COLOURBOX1489803
Vinillustrasjon COLOURBOX1489803

Vinexpo 2015: En smak av det uventede

Den 18. Vinexpo, den internasjonale messen for vin og brennevin – arrangeres i Bordeaux fra 14. til 18. juni med helt ny design og nye tilbud. I alt 2350 utstillere fra 42 land deltar på messen. Frankrike var verdens største produsent av vin i 2014, og legger beslag på 63 prosent av utstillingsarealet.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Her blir produktene fra alle Frankrikes 17 vinproduserende regioner presentert, blant dem Bordeaux, Provence, Loir-dalen, Champagne og Burgund.

Musserende på vei frem

Sammen med Frankrike, står Italia og Spania for halvparten av hele verdens produksjon av vin. De to landene er veteraner på messen, og vil i år presentere flere nye produkter, ikke minst musserende viner som har notert seg for en kraftig salgsøkning verden over den siste tiden.

Listen over de ti største utstillerne består ellers av Portugal, Chile, Argentina, USA, Storbritannia, Tyskland og Sør-Afrika.

Cocktailmiksing

Et bredt tilbud av brennevinstyper – brandy, vodka, rom, whisky, gin og Armagnac – vil innta en prominent plass på messen. Cachaca, grappa og tequilla fyller ut det brede produkttilbudet på denne sektoren. For første gang blir brennevinmerkene presentert på en spesiell pop-opp bar under navnet «Spiritual».

Vertskap for baren er tidsskriftet Spirits Business, og blant høydepunktene er miksing av cocktails, utført av kjente bartendere fra United States Bartenders Guild (USBG).

Latvia, Marokko og Peru

Blant dem som deltar for første gang er Latvia, Marokko og Peru. Til og med en vinprodusent fra Syria stiller ut på årets Vinexpo.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Tungvekteren i Californias vinproduksjon, Napa Vally Viners Association, har for første gang sin egen stand, der det også blir arrangert seminarer og vinsmaking.

Les Ateliers: Vin og mat

Mat vil spille en sentral rolle i mange av messens masterklasser. Den kjente franske matguiden, Gault & Millau, vil organisere en serie workshops rundt emnet vin og mat, med kjente kjøkkensjefer og vineksperter som nøkkelspillere.

De vil blant annet ta for seg hvordan varierende teksturer, smak og aroma på vin og mat kan kombineres.

Ventet rundt 48 000 besøkende

Det er ventet rundt 48 000 besøkende fra 120 land til årets vin- og brennevinsmesse i Bordeaux.

Interessen understreker messens betydning som møteplass for alle kategorier av operatører i bransjen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS