Reker sjømat
Reker sjømat

Norsk sjømat på menyen til elitekåring

Når verdens gastronomiske elite samles i London mandag 1. juni for å kåre klodens beste restauranter, får de servert og presentert norsk sjømat. I fjor vant den danske restauranten Noma den øverste plassen på den årlige prestisjekåringen over verdens beste spisesteder. Listen fra nummer 51 til 100 ble klar tidligere i uka, og Maaemo klatrer fra 79. til 64. plass.

Publisert

1. juni blir det klart om Københavns verdensberømte spisested må gi fra seg tronen, og hvem som vil stå på listen for øvrig.

Les også: Noma til topps, Maaemo inn på topplisten (publisert juni 2014)

– Viktig for oss, Holmboe Bang

"

Kommer Maaemo enda høyere opp på listen i 2015? ( Foto Bandar Abdul-Jauwad)

– Kåringen «The World’s 50 Best Restaurants» er anerkjent, og gir en pekepinn om hva som rører seg i den gastronomiske verden. Listen er viktig for oss, og det er fantastisk at juryen viser at de har hatt fokus på vår region.

Det sier Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef på Michelinstjerne-restauranten Maaemo, som i fjor havnet på den listen over verdens 100 beste restauranter, og som utgjør finaleheatet for kortlisten «The World’s Best Restaurants».

– Vil løfte statusen for norske råvarer

De 50 beste på listen blir presentert 1. juni. Finalefesten er i Londons legendariske festlokale Guildhall, som ble bygd tidlig på 1400-tallet og siden den gang har åpnet dørene til både kongelige fester og celebre banketter. Arrangementet samler verdens ledende gastronomiske miljø.

– Her vil vi servere og presentere norsk sjømat for kokkene, restauranteierne, matbloggerne, journalistene og forfatterne som resten av verden ser til når det aller beste og fremste skal defineres. Dette vil være med på å løfte statusen for våre råvarer til enda nye høyder, sier Jack-Robert Møller, Norges sjømatråds fiskeriutsending til Storbritannia.

Kongekrabbe, reker, torsk og klippfisk

De 650 deltakerne vil få servert ulike retter med kongekrabbe, reker, torsk og klippfisk fra Norge, og presentert andre norske sjømatprodukter.

Kjøkkensjefen fra Maaemo tror internasjonale kolleger på denne måten kan oppdage nisjeprodukter de ellers ikke ville vært oppmerksomme på.

Kåringen «The World’s 50 Best Restaurants»

  • Regnes ved siden av Michelin-guiden som å være verdens viktigste konkurranse for restauranter.
  • Det er i år 14. gang denne listen blir presentert.
  • Listen over verdens 100 beste restauranter utvikles av 27 regionale panel bestående av til sammen 1000 restaurantkritikere, kokker, restauranteiere og andre gastronomer.
  • Hvert panel består av 36 medlemmer, som fordeler sju stemmer. Minst tre av hvert medlems stemmer må gå til en restaurant utenfor regionen.
  • Listen over verdens 100 beste restauranter blir klar 1. juni. Den norske restauranten Maaemo fikk en 79. plass på denne listen i 2014, mens det ble en 64. plass i 2015.
  • Halvparten av verden 100 beste blir med over til topplisten når denne offentliggjøres i London 1. juni.
  • Deloitte er kåringens eksterne partner, som sikrer kåringens uavhengighet og integritet, og overvåker avstemmingen hele veien fram til den endelige listen er klar.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS