Taste Depot Lofoten1
Taste Depot Lofoten1

Reiseliv + sjømatnæring = Taste Depot Lofoten

Med våren kommer kjærligheten til Lofoten. Og når serveringsstedet «Taste Depot Lofoten» åpner dørene lørdag 23. mai, avslører reiselivsnæringen og sjømatnæringen at de har funnet tonen på kaikanten i Svolvær.

Publisert

– «Taste Depot Lofoten» er ikke bare et tilskudd til serveringstilbudet i byen. Det er et helt nytt konsept innen det vi kaller matopplevelser. Det er også en særdeles spennende konstellasjon mellom Lofotens største næringer forteller Geir Martin, aktivitetsleder i reiselivsbedriften XXLofoten, som i 2012 ble kåret til Årets reiselivsbedrift i Norge.

Showrom for lokale produsenter

Lofotproduks fabrikk i Lofoten. (Foto: Arkiv)

Med seg på laget har han sjømatprodusenten Lofotprodukt AS, som blant annet står bak varemerket «Lofoten». To ambisiøse bedrifter som med hver sin innfallsvinkel har fokus på å bygge merkevaren Lofoten.

Taste Depot Lofoten.

– Sjømatnæringen og reiselivsnæringen har i stor grad samme søkelys når vi promoterer Lofoten. Det handler om ren natur, friskt hav, kortreist mat og bærekraftig forvaltning. Vi mener derfor et samarbeid gjør det mulig å ta ut synergier. Nå gir vi lokale produsenter et showrom for produktene sine midt i lysløypa mellom buss-, cruise- og hurtigruteturister her i Svolvær, forteller Martin.

Butikkutsalg med spesialutviklede produkter

Ideen bak nysatsningen vokste frem da reiselivsbedriften i stadig økende grad opplevde at tilreisende etterspurte lokal mat og matminner. XXLofotens tilbud innen kategorien «matopplevelser» har vokst de siste årene. Men én ting manglet; Et sted å kjøpe rask og velsmakende lokalmat for turister i farten.

André S. Misund, salgssjef storhusholdning i Lofotprodukt AS.

– «Taste Depot Lofoten» blir et butikkutsalg med spesialutviklede produkter av de beste lokale råvarene. I tillegg vil vi tilby et knippe signaturretter som kan nytes på stedet eller tas med. Vi gir tilreisende anledning til å kjøpe smaken av Lofoten med seg hjem i praktisk gaveforpakning, forteller Martin.

XXLofoten står for daglig drift

Lofotprodukt AS er med som hovedleverandør av både råvarer og matminner til serveringsstedet, mens XXLofoten står for daglig drift og tilberedning av råvarer til smaksretter og matminner.

– Det er viktig både for oss og for turistnæringen at tilreisende får kjenne den gode smaken av Lofoten. På den måten skaper vi gjenkjøp, både av opplevelser og produkter. Vi er derfor svært fornøyde med at dette matkonseptet nå etableres i Lofoten, forteller André S. Misund, salgssjef storhusholdning i Lofotprodukt AS.

Urban sjømatbutikk

Smakesdepotet skal være åpent hele året, med hovedfokus som utsalgssted sommer-månedene. Lokalene blir også gjort tilgjengelige for arrangementer resten av året.

– Dette blir som en urban sjømatbutikk å regne. Med 25 sitteplasser inne, 50 sitteplasser ute, og en innbydende butikk for matminner, håper og tror vi dette samarbeidet resulterer i et svært attraktivt tilskudd til Lofoten for både turister og fastboende, sier Martin.

Lofotprodukt AS

Lofotprodukt AS er en sjømatprodusent som ble etablert i 1994. Bedriften er i dag ca. 150 ansatte med solid kompetanse og erfaring.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS