Clarion Hotel Helsinki 6
Clarion Hotel Helsinki 6

Nordic Choice Hotels på vei til Finland

I oktober 2016 vil Nordic Choice Hotels åpne dørene på sitt første hotell i Helsinki i Finland. Hotellet vil bli en del av Clarion-kjeden, og bygges av Arthur Buchardt. Det er første gang Nordic Choice Hotels åpner et hotell under egen drift i Finland. Hotellet vil bli bygget ved vannkanten i Jätkässari, en ny moderne bydel i den finske hovedstaden, som kan sammenlignes med Tjuvholmen/Aker Brygge.

Publisert

Det nye Clarion-hotellet blir et landemerke i Helsinki.

– Vi har ambisjoner om å være det største hotellselskapet i Norden og da er det naturlig at vi er til stede i alle nordiske land. Vi har lett etter det riktige prosjektet og da vi så planene for dette hotellet var vi ikke i tvil om at dette skulle bli et Nordic Choice-hotell, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør Nordic Choice Hotels.

Jätkässari – Helsinkis Tjuvholmen

Hotellet vil bli bygget ved vannkanten i Jätkässari, en bydel sør i Helsinki.

Hotellet vil bli bygget ved vannkanten i Jätkässari, en bydel sør i Helsinki.

– Jätkässari er framtidens Helsinki. Her kommer det 17 000 nye boliger og 6000 nye kontorplasser. Vi skal bygge et landemerke som skal bli en naturlig møteplass for de som bor her og de som kommer på besøk, sier Arthur Buchardt, byggherre for hotellet.

Blir Helsinkis største konferansehotell

Arthur Buchardt, Torgeir Silseth og arkitekt Aki Davidsson på byggeplassen der nye Clarion Hotel Helsinki skal bygges.

Med 427 rom og 11 konferanserom, hvorav det største er på 700 kvadratmeter, vil hotellet bli Helsinkis største konferansehotell. Hotellet er tegnet av den finske arkitekten Aki Davidsson og vil blant annet bestå av to 16 etasjers tårn.

Hotellet skal driftes av Clarion-kjeden.

Et fullservicehotell

Slik vil det nye Clarion-hotellet i Helsinki, som åpner i oktober 2017, fremstå.

– Uansett om du besøker Clarion Hotel Post i Gøteborg, Clarion Hotel Sign i Stockholm eller Clarion Hotel The Edge i Tromsø, så kan du forvente et fullservicehotell med yrende liv og fantastiske matopplevelser. Vi er sikre på at dette Clarion-hotellet bringer med seg det beste fra hele Clarion-kjeden til Helsinki og setter standarden for hva som kan forventes av hotellopplevelser i byen, sier Torgeir Silseth.

Et landemerke

– Clarion Hotel Helsinki vil bli et viktig tilskudd i Helsinkis hotellmarked og et bevis på at Helsinki er en viktig destinasjon i Norden. Hotellet vil også bli et landemerke i byen vår og samtidig definere den videre utviklingen i bydelen Jätkässari, sier Jussi Pajunen, Helsinkis borgermester.

Når hotellet åpner dørene har det blitt investert totalt 100 millioner euro i prosjektet.

– Det er vågalt å satse så mye penger i et urolig marked, men vi tror på Helsinki som by og vi tror at dette hotellet vil være lønnsomt i mange år. Vår ambisjon er å være tilstede med alle våre hotellkjeder i Finland, fordi vi tror på våre produkter og vi tror på Finland som marked, sier Silseth.

Clarion Hotel Helsinki

Åpningsdato: 16.10.16

3 bygninger

Antall rom: 427

25 000 kvm

Investering: 100-120 millioner Euro

Konferansesaler: Totalt 11 rom, med en storsal på ca 700 m2

Arkitekt: Aki Davidsson

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS