Fra lobbyen på Hotel Brosundet. Peisen er 17 meter høy! (Foto: Hotel Brosundet/Marte Garmann)

Drøm deg bort i Brosundet

De to historiske pakkhusene i Brosundet i Ålesund utgjør i dag Hotel Brosundet, et designet hotell som flere ganger er kåret til byens beste.

Camilla Espeseth er hotelldirektør på Hotel Brosundet. (Foto: Morten Holt)

Hotellet, som eies av familien Flakk (62°Nord), ligger helt inntil Brosundet, det historiske sundet i Ålesund – som «alle» tar bilde av når de står på Aksla.

– Vi er et frittstående hotell, forklarer hotelldirektør Camilla Espeseth, opprinnelig fra Fosnavåg litt lenger ut i havgapet. Hun var leder for Hotel Bryggen før det ble kjøpt opp av Hotel Brosundet, og de to historiske pakkhusene utgjør i dag ett hotell fordelt på to bygninger, som Espeseth i dag er leder for.

Hotellet er i dag et av byens mest populære hoteller både for tilreisende og lokalbefolkningen.

Historien

De to byggene som utgjør Hotel Brosundet. (Foto: Morten Holt)

62°Nord og Flakk-familien kjøpte Hotel Brosundet allerede i 2007 og totalrenoverte hotellet med sine 47 rom til å bli Ålesunds første boutique-hotell. I dag har hotellet 131 rom fordelt over to bygninger. og familien har utviklet et unikt produkt som er med på å gjøre Ålesund til en enda mer attraktiv destinasjon for lokale og tilreisende.

«Hotellet er utviklet omkring tanken på å verdsette historien, med blikket vendt mot fremtiden. Ytterveggene til hotellet faller rett ned i Brosundet, den egentlige bykjernen i Ålesund. Akkurat som i fordums tider kan du fra vinduene i bygningene fortsatt se båtene seile inn og ut av sundet, og fiskeskøytene som leverer sin ferske fangst. Det er forankringen i historien til de gamle sjøbodene i kombinasjon med et fornyet, urbant og internasjonalt uttrykk som gir Hotel Brosundet sin kontinentale følelse i stemningsfulle omgivelser», skrives det på nettsiden til Hotel Brosundet.

Molja Fyr

Molja Fyr. (Foto: Morten Holt)

Hotellets rom 47 er idylliske Molja Fyr, som ligger kun en kort spasertur fra hotellet – på en molo med utsikt mot havet. Fyret er et landemerke i Ålesund, og en overnatting her er en eksotisk opplevelse midt i byen. Her får du frokosten levert på døra om morgenen.

– Vi har enorm pågang, og er nærmest fullbooket det meste av året. Og det skjønner jeg; det er en fantastisk opplevelse å bo på Molja i innseilingen til Brosundet. Her får du også fantastiske solnedganger, sier Espeseth.

Korona

Hotel Brosundet. (Foto: Morten Holt)

I tillegg til norske gjester, har Hotel Brosundet mange internasjonale besøkende – som ønsker skreddersydde opplevelser på Sunnmøre. Da koronapandemien slo til i mars, måtte alt stenges ned.

– Vi måtte sende alle ut i permisjon – bortsett fra hotelldirektør og bookingavdeling. Restauranten holdt åpent en periode fra onsdag til lørdag, men vi måtte til slutt også stenge den. Da vi åpnet igjen i mai, var trykket stort. I løpet av tre dager solgte vi 150 rom, og vi endte med 180 gjester den siste helgen i mai, forteller Espeseth.

– 2019 var vårt beste år noensinne og vi hadde rekordomsetning de to første månedene av 2020 og alt lå til rette for at vi skulle få tidenes beste omsetning, men så endret alt seg. Bare i perioden mars-mai tapte vi rundt regnet seks millioner kroner. Men vi har hatt en fantastisk sommersesong med huset fylt til randen av norske gjester, som igjen har gitt oss fantastiske tilbakemeldinger. Det vi synes er ekstra hyggelig er når de sier at Hotel Brosundet i kombinasjon med jugendbyen Ålesund og naturen på Sunnmøre er på høyde med det beste som finnes i utlandet, sier Espeseth.

Du kan lese mer i magasinet Horeca (nummer 6 2020, som hadde utgivelse i november)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS