Nitrogen tar knekken på bakteriene

Som første gassleverandør i Norden, tilbyr AGA nå en helt ny applikasjon for håndtering av campylobacter på slaktekylling. Ved bruk av flytende nitrogen fryses overflaten på kyllingen raskt ned og dreper bakterien.

Publisert
«Preventum Rapid Surface Chilling»
«Preventum Rapid Surface Chilling»

Produksjonsanlegget sparer tid og penger, og produktet er fortsatt ferskt og trygt å spise.

Frank Austad i AGA.
Frank Austad i AGA.

Utviklet i Storbritannia

– «Preventum Rapid Surface Chilling» er utviklet i Storbritannia for å bekjempe campylobacter på slaktekylling, forteller Frank Austad i AGA.

– I Storbritannia er dette en kjempeutfordring store deler av året. Her hjemme er dette i hovedsak et problem i sommerhalvåret. Ikke desto mindre er det en utfordring for slakteriene, og en alvorlig sak med hensyn til mattrygghet. Campylobakter-bakterien er en av de vanligste årsakene til matforgiftning fra kylling. Denne løsningen kan gjøre noe med dette, understreker han.

Flytende nitrogen

AGAs applikasjon «Preventum Rapid Surface Chilling» tar knekken på campylobacter ved bruk av flytende nitrogen. ¨

– Inni den spesielle tunnelen, som bygges rundt henget som frakter kyllingen fra A til Å på slakteriet, skyter man flytende nitrogen på kyllingen og fryser hurtig ned selve overflaten på kyllingen. Dette dreper bakteriene svært effektivt mens produksjonen går som normalt, forklarer Austad.

AGA er til stede på SMAK 2017 på Lillestrøm, og treffes på stand C02-40 i hall C.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

AGA

AGA AS er et selskap i The Linde Group, som med nesten 65 000 medarbeidere i 100 land er verdens største leverandør av industrielle gasser.

AGA samarbeider blant annet med kunder i den farmasøytiske og bioteknologiske industri, jern- og maskinindustrien, i den kjemiske industri, næringsmiddel- og elektronikkindustrien samt i miljø- og helsesektoren.

Virksomheten sysselsetter ca. 240 medarbeidere i Norge.

Les mer på Aga.no og Linde.com

 

Powered by Labrador CMS